24 de set. 2015

CUENTAS PENDIENTES de Susana Hernández

Aquesta setmana s'ha publicat la tercera entrega de la Subinspectora Santana. He començat directament per aquesta, i tot i que cada llibre és un cas diferent, us recomano que us llegiu les anteriors perquè la vida privada de la protagonista i els seus companys de viatge enganxa tant com el cas que ens ocupa, i sóc conscient que m'he perdut coses importants. 
Santana és una policia dura, s'ha criat al barri del Carmel de Barcelona, té una companya amb qui, malgrat que en un principi hi va haver tibantor, en aquesta entrega ja són un magnific equip. La seva vida privada és força complicada, la mare va cometre un assassinat passional, a ella l'ha criat l'avi i la seva vida sentimental està plena de dubtes, tot i que té una parella estable, la Malena, una fiscal molt atractiva amb qui sembla que tot rutlla força bé.
Els casos de Santana sempre son molt intensos, per la temàtica (en el primer investigava assassinats de noies amb minusvalideses psíquiques, en el segon violacions en sèrie força cruels, i en el tercer el tràfic de menors), i també per l'agilitat que aconsegueix amb l'acció, els diàlegs, i la intriga creada en diferents direccions.
Normalment m'entren més bé les policíaques on els investigadors són masculins, no és qüestió de masclisme, simplement se'm fan més creïbles. Però en aquest cas us puc assegurar que m'he cregut totalment els personatges de les dues investigadores, i tots els que les acompanyen, és clar.
És molt ràpida de llegir, té un bon ritme i hi ha molt diàleg. La intriga ens atrapa de seguida i ens divideix entre el cas que els ocupa i els diferents entrebancs que també hauran d'investigar a mode personal. L'autora ens endinsa en la investigació amb molta força, els personatges ens atrapen, i ens fa veure la novel·la amb tot detall. Sí, he dit veure perquè aquest és l'efecte que m'ha fet. Les imatges se'ns presentaran tan nítides com si ho estiguéssim veient en una pantalla. La mida la triarem nosaltres.

2 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

sona a les sagues que m'agraden... apuntats els tres. Necessito un altre vida per poder llegir-ho tot!!!

jomateixa ha dit...

A mi em passa el mateix amb les vostres recomanacions ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...