13 de jul. 2015

MELODÍA QUEBRADA de Josep Camps

Crec que el més significatiu d'aquest llibre és que et recorda les sèries televisives de detectius, aquells tan clàssics amb el barret mig de costat i la cigarreta sempre a la boca. El llibre està narrat en primera persona, cosa que encara fa que s'assembli més a aquells  clàssics negres, on el detectiu ens anava explicant què pensava i que faria a continuació.
L'autor dona tanta o més importància a fer-nos conèixer al protagonista que a enganxar-nos a la trama, suposo que preparant noves entregues. Eutiquio Mercado, Tiki, és un sergent dels Mossos d'Esquadra, encara que una mica especial. Ex drogoaddicte, ex alcohòlic, una mica fart de la burocràcia i la falsedat, al que li agrada trencar amb la rutina posant música Rock els dijous a "El Mariscal". Ah! i no ens ho deixéssim, també té una mena d'atracció que fa que algunes dones tinguin tendència a posar-li la mà a la bragueta (consti també, que ell no hi posa massa resistència).
El cas o casos, que haurà d'investigar amb l'ajuda de l'Elvira Sangenís, la nova companya, jove, encara amb les il·lusions intactes i que admira molt al sergent, ens mostrarà una Barcelona atractiva, la cara bonica i potser una mica desaprofitada pels ciutadans de peu, però molt atraient pels especuladors. Això farà que es combinin les parts més lluminoses de la ciutat amb les més fosques.
Capítols breus que fan que resulti molt àgil de llegir. Durant tota la novel·la estarem sempre acompanyats de música i músics de Rock. Tampoc hi faltaran sexe, violència, corrupció... i alhora sensibilitat i vulnerabilitat, els ingredients correctes per crear l'atmosfera clàssica de novel·la negra però que alhora resulti molt actual.
Ah! i si el llegiu i us enganxa el personatge, podeu seguir-lo llegint a la seva Bearn Black. Un personatge que surt de les pàgines del llibre i segueix parlant-nos... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...