3 de nov. 2014

EL RASTRE BRILLANT DEL CARGOL de Gemma Lienas

Quan vaig comentar "El Final del Joc", ja vaig dir que m'havia semblat una feina difícil posar-se a la pell del nen. Gemma Lienas ha tornat a aconseguir-ho amb aquest llibre. Crec que té una gran habilitat creant els seus personatges, i es nota perquè resulten francament creïbles, cosa que provoca que la novel·la entri sense entrebancs.
El llibre transcorre des de la visió de tres personatges:
El protagonista, un noi de 16 anys amb síndrome d'Asperger. Que ens caurà bé des de la primera pàgina (pels que coneixeu la sèrie "The Big Bang Theory", diria que s'assembla molt, molt, al Sheldon). En Sam és un noi esportista, brillant i intel·ligent, amb una gran facilitat per la informàtica, és un geek. Li costen les relacions personals i sobretot captar algunes senyals que per als demés serien evidents. En canvi capta molt bé altres tipus de pistes que a nosaltres ens serien difícils de veure. 
L'altra visió, està plantejada des del punt de vista de la Martina, la noia que li agrada a en Sam, i que sense adonar-se'n s'ha ficat en un bon embolic.
El tercer punt de vista és el d'un monstre a qui caldrà parar els peus. Però els Asperger van una mica com els cargols, poc a poc. Arribarà a temps d'aturar-lo abans que sigui massa tard?
Hi ha parts divertides i parts que fan molta ràbia... A partir de la meitat del llibre el patiment va fer que accelerés la lectura i esprintés per saber com s'acabava. I tot i que sabia que hi havia dues possibilitats clares de final: Bé o malament, a més, hi va haver una sorpresa que no m'esperava pas.
Tots ens pensem que sabem moltes coses sobre el món d'Internet, però de vegades ens cal llegir llibres com aquest per no abaixar la guàrdia. Hi trobarem assetjament cibernètic de diversa índole, i encara que en el llibre les víctimes són adolescents (que possiblement són els que s'exposen més a aquests perills, per la seva falta de cura en moltes ocasions), ens pot passar a tots. Així doncs, molt recomanable pels que trastegem per aquesta virtualitat, siguem adolescents o no.
Si voleu llegir també una petita entrevista a la Gemma Lienas: aquí. M'hauria agradat fer-li més preguntes, però està de presentacions i gairebé no té temps per a res.

3 comentaris:

Lau Rhead ha dit...

Hola! Tinc pendent l'autora des de fa molt temps, i aquest llibre em cridava molt la atenció pel seu títol. Però ara que sé quin és el seu argument encara tinc més ganes de llegir-lo ;) Gràcies per la ressenya!

M. Roser ha dit...

Un altre llibre per tenir en compte...Gràcies per parlar-ne.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Si que es per tenir-lo en compte, si. L'apuntarem a la llista...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...