27 de set. 2013

PLANS DE FUTUR de Márius Serra

Pobret Ferranet...
Serà un esguerrat tota la vida...
La vida d'aquest matemàtic català és força interessant, tot i que gairebé no podia moure's. Potser hauria estat més avorrit si en Màrius Serra ens hagués fet un relat exhaustiu de la part més professional d'aquest personatge. Per això ja podem visitar la wiquipèdia.
El llibre és explicat per les cosines del Ferran, que sempre van estar al seu costat i el pare d'aquestes, que va desaparèixer quan encara eren unes nenes. Així que el llibre explica la part més familiar. Seguim la vida d'en Ferran Sunyer des de les intimitats d'una casa on els caps de família han desaparegut i la mare ha hagut de quedar-se amb el fill esguerrat, les cosines i el cosí, al seu càrrec, només amb l'ajut d'una minyona.
Ens explicaran les dificultats que va patir però també la insistència en superar-les. El que m'ha agradat més és el bon humor del protagonista, que es pot riure d'ell mateix amb gran facilitat provocant la incomoditat dels que no el coneixen.
Encara que parli d'ell com a protagonista, en realitat potser encara ho són més les cosines. Alegres, potser una mica esbojarrades i tot, amb pretendents i amics, entre ells un jove Salvador Dalí. Però que es van quedar sempre al costat d'en Ferran, amb una gran lleialtat fins al final.
Durant tot el llibre l'autor ens deixa anar alguns misteris, algunes petites sorpreses i pistes que ens faran sospitar alguna cosa de les que ens descobrirà cap al final. Sembla que se'n vagi una mica per les rames en aquesta part final, però només és el preludi de l'explosió que ha de venir.
És un llibre fàcil i ràpid de llegir.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

En vaig llegir alguna ressenya força negativa. Tot i que l'he tingut a les mans, no m'acabo de decidir. De totes maneres, estigui bé o malament, no sé si la temàtica m'interessaria prou.

Anònim ha dit...

He llegit este llibre fa un parell de mesos. La història és molt dura i molt tendra alhora. De vegades estranya i inversemblant però bonica i divertida. No té una trama que t'enganxa però sí que trobe que és una història que val la pena llegir. L'havia vist a les llibreries però no m'atrevia a comprar-lo perquè, com al noi del comentari anterior, no m'acabava d'atreure la història. Al final me'l van regalar i em vaig llençar. I em va agradar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...