11 de des. 2012

QUÈ ÉS EL CÀNCER I PER QUÈ NO HEM DE TENIR-LI POR de Salvador Macip

Tothom pot veure que en Salvador Macip ens vol tranquil·litzar. El títol ho diu ben clar, però crec que encara que no ho vulguem, tots li tenim força por a aquesta malaltia.Una malaltia que ens pot atacar qualsevol part del cos.
No se si us passa a vosaltres, però molts cops tinc la sensació que estem en mig d'un camp de batalla. Veiem com les bombes cauen a tort i a dret i ens sembla quasi normal esperar que alguna ens caigui a sobre. El millor que podem fer doncs, és conèixer bé al nostre enemic a veure si això ens ajuda a esquivar-lo millor.
He comentat molts llibres d'aquest autor, les seves novel·les són força mogudes. Però de tant en tant es posa seriós i la part científica passa davant de la ficció. Així i tot els seus llibres mai deixen de ser imaginatius i té la virtut d'explicar les coses de manera força entenedora.
"Imaginem per un moment que la cèl·lula cancerosa és com un supervillà d'un còmic... ... Sovint els guionistes justifiquen aquests poders inusuals amb una misteriosa "mutació" ... ... en el cas de la cèl·lula cancerosa, aquesta fantasia es converteix en realitat: és efectivament una mutació en un gen la que fa que adquireixi una habilitat especial que abans no tenia. Però la cosa no queda aquí... ... i això és el que al final la fa tan perillosa i gairebé invencible.
M'he saltat coses, però només volia demostrar-vos la manera planera i podríem dir "lleugera" a estones, en que ens explica les coses més complicades. Us confesso que no l'he llegit tot. Sóc molt aprensiva i ho vaig fent poc a poc. Avui una mica d'aquí, un altre dia una mica d'allà. I com jo, la meva família. El llibre va passant de ma en ma i ens anem omplint d'informació i bons consells.
En Macip també ha col·laborat amb el llibre de La Marató d'aquest any. Un llibre ple d'històries, ironia, humor, realisme i esperança.
 

5 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

És una bona manera de llegir-lo, a trossos (i en família!). Ës el que dius, qeu cal conèixer bé l'enemic per poder-hi lluitar millor, i llibres com aquest intenten donar un cop de mà. Gràcies per la ressenya!

Sergi ha dit...

En Macip on fire, com sempre. Ja n'he vist tres ressenyes, comptant la meva, el llibre s'està estenent. Una bona lectura per aprendre una mica i perdre la por, de respecte se n'ha de tenir molt, però de por no, que la por no és bona en cap cas.

Macip!!! Et tenim mimat!

Yáiza ha dit...

Bé, vale, d'acord!!! Ja m'heu convençut! El regalo a casa per Nadal!

magazine.cat ha dit...

Uf... hem sembla que també el tindria que llegir atroços, soc mol aprensiva. Però la veritat es millor conèixer l'enemic.

Dafne ha dit...

Doncs, me l'hauré de llegir, perquè jo visc en un camp de mines, i aquesta sensació que em pot tocar a mi, és bastant habitual: fins i tot donat el nombre de casos de càncers en la família, vaig entrar en un estudi genètic, però és clar, les retallades se´l van endur, i de moment, els controls, i revisions no els oblido.
Potser no hem de tenir por, però us puc ben assegurar que espanta i molt!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...