30 de des. 2007

"FALSA IDENTITAT" de Sarah Waters.


És un llibre escrit en tres parts on l'autora ha sabut combinar intrigues, traïcions i sentiments prohibits, que no te un final impactant, sinó que et va impactant amb descobriments sorprenents al final de cada part.
Una autora a qui li agrada escriure sobre la homosexualitat, i que en aquest llibre està tractada d'una manera molt elegant.
SINOPSIS
El llibre consta de tres parts; la primera està explicada per la Susan. Òrfena, filla d'una lladra a qui van penjar (segons li havien contat), i criada entre lladres. Així i tot ha estat sempre sota la protecció de la sra. Sucksby, que ha aconseguit mantenir-la dins una certa innocència i al marge dels embolics propis del barri.
L'arribada d'un conegut, a qui tots anomenen Gentelman, suposarà un gran canvi en la seva vida. Accepta la proposició d'aquest per enganyar, tancar en un manicomi i quedar-se amb la fortuna d'una noia, la Maud, també òrfena, però que ha dut una vida molt diferent a la seva.
La Maud ha estat educada sentint que la seva mare era una boja, i que ella no havia de seguir els seus passos. Ha estat "ensinistrada" pel seu oncle per ser la seva secretaria i bibliotecària d'uns llibres molt especials, els quals li obliga a llegir davant dels senyors que de tant en tant té com a convidats.
A mesura que el pla avança sorgeix alguna cosa ben especial entre les dues noies, fet que fa que la Susan dubti de seguir endavant. Però en pensar que la seva "família" depèn d'ella per sortir de la pobresa, no s'atreveix a deixar-ho córrer. Al final de la primera part ens espera la primera gran sorpresa...
La segona part està contada per la Maud i ens reescriu el llibre des del principi però des d'una altra perspectiva, la seva. A partir d'aquí les sorpreses es van succeint.
La tercera part torna a estar narrada per la Sue i el desenllaç és, com bona part del llibre, angoixant, dramàtic i potser també una mica previsible (o desitjable).
Espero que tingueu un bon embolic i no entengueu res, per què la gràcia d'aquesta novel·la és anar descobrint identitats i desfent traïcions poc a poc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...