13 d’oct. 2022

MEMENTO MORI de César Pérez Gellida

Reconec que algunes pàgines costa suportar-les, per la cruesa de les descripcions, però la història és absorbent i t’arrossega a continuar llegint. La novel·la comença “in medias res”, mostrant el tarannà de l’assassí.  César Pérez Gellida juga amb la seva identitat, donant-la a conèixer i alhora jugant amb les diferents disfresses i personalitats. També ens manté intrigats amagant la identitat d’un personatge que en coneix els secrets i comparteix confidències amb ell.

La trama és complexa i ens presenta un assassí múltiple, que mata a víctimes força diferents, de maneres diverses. Gràcies als poemes deixats als llocs dels crims van relacionant-los. Al llarg de la novel·la anirem coneixent als dos protagonistes principals. Un assassí perfeccionista, poeta, intel·ligent i insensible,  i un investigador, Ramiro Sancho, intuïtiu i tenaç, de bon menjar i a qui li agrada refranejar, entre otras coses.

Una novel·la molt ben escrita, de lectura àgil i additiva. Amb una ambientació detallada d’escenaris reconeixibles de Valladolid, i amb una gran feinada d’investigació per aconseguir un retrat realista tant en la investigació, com en el treball forense, com en molts altres temes. Un llibre ple de música, literatura, gastronomia i mil coses més.

És la primera d’una trilogia, que aniré llegint i en continuarem parlant. Espero haver llegit les tres novel·les abans que s’estreni la sèrie que s’està filmant i que, si no m’equivoco, podrem veure a Netflix.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...