11 d’oct. 2022

LLADUCS A LES ESTRELLES d'Aniol Floensa

Guanyadora del III Premi Vilassar de Noir de novel·la negra en català.
El Narcís és un aspirant a escriptor a qui han encarregat esbrinar i escriure un true crime sobre un assassinat succeït vint anys enrere a Sant Tòfol. Descobrir-ho no serà tan fàcil com pensava, ningú vol recordar els fets i decideix escriure una història tant si ho esbrina com si s'ho ha d'inventar.
1999: A Sant Tòfol, un jove de 27 anys sent la claustrofòbia d'una vida d'avorriment i vol fugir d'haver d'ajudar a la botiga familiar. Llegirem en primera persona i amb sarcasme, la visió que té del que l'envolta, coneixerem els seus amics i família, i l'acompanyarem quan la bola d'embolics es va fent grossa.
Aniol Florensa ens trasllada al passat amb la música, estris i referències diverses als costums de l'època. Amb metàfores i tocs filosòfics sobre les gosses que enviaven a l'espai, ens va narrant una història on trobarem sicaris, la cooperació d'un poble en la representació dels pastorets, cinema porno, especulació immobiliària, morts... Humor negre, drama i personatges quotidians que viuen situacions que els queden unes quantes talles grans. Una novel·la una mica esbojarrada i força divertida.
Aconseguirà el Narcís la seva història? La veritat només la sabia el Ricard i també la sabrà el lector quan llegeixi la novel·la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...