29 de juny 2021

LA CADENA de ADRIAN McKINTY

Suposo que si llegeixes que quan Adrian McKinty va parlar de la novel·la amb el seu editor, aquest ja li va fer un avançament de més de 10.000€, i que també abans de ser publicada s'havia venut a 36 països, i els drets a la Paramount per fer una pel·lícula, et crees unes expectatives que molts cops no es compleixen, però en aquest cas ho ha fet amb escreix.

Només llegir la contracoberta ja em va semblar una idea original, si tens fills, fins i tot diria que brutal:

"Acabes de deixar la teva filla a la parada de l’autobús. Un desconegut, pres pel pànic, et truca. Ha segrestat la teva nena. El desconegut t’explica que el seu fill també ha estat segrestat per algú altre, a qui el desconegut tampoc coneix. L’única manera de recuperar la teva filla és segrestant un altre nen en les properes 24 hores. No desobeeixis, no trenquis les normes, no avisis la policia o la teva filla morirà. Ara ets part de la Cadena."

Una novel·la molt psicològica. Uns "dolents" que no han d'embrutar-se les mans, perquè ho fan els pares que van formant part de la cadena. Un joc tortuós en què les mateixes víctimes es converteixen en delinqüents. Una xarxa que t'atrapa i t'amenaça de per vida. Pares i fills que han de conviure amb l'horror per duplicat, amb la culpa, amb les mentides, amb els terrors de les seqüeles.

La novel·la s'estructura en dues parts. La primera m'ha semblat molt original, per la idea d'aquest delicte tan ben tramat que sembla que no pot fallar mai. La segona m'ha agradat una mica menys. Hi he trobat alguns clixés, potser destinats a la pel·lícula, però també hi trobarem els orígens i les psicopaties dels inventors de "la cadena".

Una novel·la que et manté en tensió des del començament, i va canviant d'angoixes i desassossecs al llarg de l'argument. Absorbent i impactant. Molt recomanable i de les més originals que he llegit, de moment, aquest any.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...