22 d’oct. 2019

CHOCOLAT de Joanne Harris

Vianne Rocher i la seva filla Anouk arriben al poblet de Lansquenet, a la riba del riu Tannes (llocs imaginaris), just el dia de Carnaval. Això fa que sembli que el poble és acolorit i acollidor, però en veritat és fosc i tancat.
Francis Reinard, le cure, intenta controlar-ho tot perquè el seu ramat no perdi cap ovella, però Vianne i la seva filla no són com la resta de gent, i a poc a poc, la vida del poble i els seus habitants es veurà alterada i transformada per la seva presència. Bé, per elles i per la Xocolateria que obren a la plaça, just al costat oposat de l'església.
Ha sigut una tortura llegir aquest llibre sense una degustació dels productes de la botiga Céleste Praline, que descrivia amb tant detall, que fan que el llibre tingui olors i sabors genials.
L'autora fa també retrat molt ben aconseguit de cada personatge i de la societat en general. Amb bon humor i ironia, parla de temes força mordaços: maltractaments, de racisme, de religió, de repressió i intolerància, d'hipocresia, de la vellesa i la mort, d'amor, i de saber gaudir dels petits plaers de la vida.
La trama ens l'explicaran en primera persona la Vianne Rocher i el Francis Reinaud. Veurem la batalla interna i externa entre dos maneres de pensar contraposades. Entre la intolerància i l'acolliment, entre l'avorriment i les ganes de gaudir de cada moment de la vida. Alhora també ens passejaran pel seu passat, pels camins que han recorregut i els secrets que arrosseguen.
Un llibre que sembla senzill, però que dona per un bon debat.

3 comentaris:

Botika ha dit...

Suposo que és el llibre en què es basa la pel·lícula i segur que és millor. Per llegir-lo escoltant la banda sonora ;)

Sergi ha dit...

Em sorgia el mateix dubte que a la Botika, no l'he vist enlloc aquesta edició, i no sé pas si és el llibre en què es basa la pel·lícula 'Chocolat', però aquí no has esmentat el personatge que fa Jonny Deep per enlloc, oi?

jomateixa ha dit...

Sí que és el llibre en que es vasa la pel·lícula on surt el Jonny Deep, però com passa molts cops, les dues versions són força diferents.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...