16 de jul. 2019

LA MEMÒRIA DE LA VALL FOSCA de Carles Mentuy

Segona novel·la del balaguerí Carles Mentuy ambientada a la Vall Fosca. Després de La Venjança de la Vall Fosca, l'autor ens torna a endinsar en els secrets que s'amaguen a la vall, amb La Memòria de la Vall Fosca.
Les rivalitats que arrosseguen de fa anys dos clans mafiosos els porta a enfrontar-se de nou per aconseguir el control del tràfic de drogues, però a més també hi haurà rivalitats de caràcter intern que hi afegiran complicacions. 
Com ja vaig dir a la primera novel·la, l'autor ens regala descripcions molt visuals de l'entorn i també del desenvolupament de cada escena, aconseguint l'efecte d'estar veient una pel·lícula a la nostra ment.
Mairà i Xurrac, dos clans formats per personatges creïbles i quotidians, i alhora cadascun amb peculiaritats que els defineixen i els fan diferents. L'autor recupera personatges de la primera novel·la i crea una trama complexa amb diferents fils argumentals, on Mossos d'Esquadra i mafiosos hauran de ballar en un entorn meravellós, que l'autor transforma en un escenari misteriós, tètric i funest. La Vall Fosca és el centre, però els personatges es mouran per altres escenaris molt més allunyats. L'abast d'aquests mafiosos tan propers, arriba més lluny del que ens hauríem imaginat.
Capítols amb nom propi, que ens parlen d'ànsies de poder, hostilitats i competència, amor i odi. Un argument envoltat d'una pàtina d'ironia i humor negre que amenitza però no alleuja la serietat dels assumptes que tracta. Tensió, persecucions i acció, que va accelerant fins a un desenllaç on va la pena arribar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...