31 de març 2019

CAZENEUVE I LA REVENJA DELS DESVALGUTS d'Oriol Molas i Ferran Grau

Oriol Molas i Ferran Grau han atrapat un personatge real i l'han convertit en el Sherlock Holmes de Barcelona (a pesar que el Sherlock no és real).
Enric Cazeneuve ha heretat la casa dels avis a Barcelona i arriba a la ciutat per instal·lar-s'hi. No ha decidit encara a què es dedicarà però mentre acompanya al seu amic Cinto, periodista molt curiós, va descobrint la seva vocació.
Ambientada a la setmana tràgica, el 1909, és una novel·la força costumista, molt treballada i ben documentada. Els autors ens traslladen als carrers de l'època, ens retraten els espais, oficis, vestuaris, manera de fer... Si esteu atents, també hi anireu trobant algunes picades d'ull força especials, articles que van ser silenciats a l'època, o fins i tot una mica d'humor negre, relacionat amb tramvies.
Tant els fets socials, com els crims que van succeint, són ben seriosos, però la narració és distesa, amb tocs de comèdia, i personatges molt creïbles que ens atraparan de seguida. 
Al llarg de la novel·la, s'aniran incorporant protagonistes a l'equip, tots ben diferents (també marcant particularitats lingüístiques), però prou propers perquè ens sentim còmodes acompanyant-los en les seves aventures. A més dels dos amics, hi haurà la Filo, la minyona, i un gitanet molt eixerit, l'Enriquet, que segur que ajudaran i complementaran a l'investigador en propers casos.
Aviso que potser us semblarà que endevineu qui ha fet què, però el girs finals segur que us sorprendran. M'ha agradat aquesta primera entrega, i segur que aniré seguint les aventures d'aquesta colla d'investigadors tant particulars.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...