20 de febr. 2019

GOLPES de Pere Cervantes

Premi Lletres de la Mediterrània 2018.
Aquesta novel·la està basada en una història real, i suposo que no només reflecteix l'experiència viscuda pel protagonista, sinó moltes altres. La trama ens mostra la doble cara amb què actuem. Volem que es faci neteja de delinqüents, de màfies, de drogues... però no volem saber com ho fa la policia, i si ho arribem a saber, ho castiguem.
És un relat en primera persona, íntim i transparent. Una porta oberta als sentiments del protagonista. No t'ho imagines quan saps que la trama ens explica la vida d'un exboxejador, d'un policia antidroga que va ser detingut per tràfic d'estupefaents. Un home dur, que es va esquerdant quan ha de repetir tants cops: "No sóc un delinqüent".
El protagonista també es plantejarà una altra qüestió: si acabes a la presó i hi vius 444 nits, et converteixes en un delinqüent? La narració ens mostrarà les conseqüències de cada decisió, i la transformació que pot patir una persona...
"Si quieres terminar con alguien borra del mapa sus viejos hábitos. Tal vez sobreviva, pero ya no será la misma persona"
Les coses no són senzilles, no són mai blanc o negre. Pere Cervantes aconsegueix que connectem amb Alfa, Abel Dou, en una novel·la que ens mostra el camí que el va portar a la presó, la seva estada entre reixes, i la sendera pedregosa que li queda per recórrer quan en surt. Haurà de tancar algunes portes de la seva vida anterior, i encarar un futur massa incert i ple d'entrebancs. 
L'autor ha estructurat la novel·la en 12 assalts, on present i passat s'alternen per explicar-nos una història plena de sentiment, però també de ràbia per com el sistema tracta al protagonista. Amics fidels, amors inconstants, la seva filla... Puntals que l'ajuden a no rendir-se. Una novel·la breu, de lectura fluida. A estones dura i cruixent, però alhora molt intimista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...