29 de des. 2018

LLISTA DEL 2018



Llegir no és cap problema, no ho ha sigut mai, no podria viure sense fer-ho, però cada cop em costa més trobar temps per fer les ressenyes i de vegades s'acumulen les pendents. Costa organitzar-se per arribar a fer el màxim de coses intentant evitar que el monstre de l'estrès se'm mengi. I més, tenint en compte que aquesta part de la meva vida sempre ha estat destinada a gaudir i passar-ho bé.
Repassant les imatges que poso al meu Instagram, podeu veure llibres que tinc a casa esperant torn.
Em repetiré i no seré gens original dient que la muntanya de lectures i de ressenyes pendents segueix creixent. En faig esment, més que res, per demanar disculpes a autors que estan esperant que comenti el seu llibre. Tot arribarà.
A banda de les novel·les que vaig adquirint, també hi ha les que llegeixo ens els clubs de lectura que coordino, i a més tinc la mala costum de llegir-me tots, o gairebé tots, els llibres que participen als festivals literaris que organitzo.
He dit festivals? Sí, perquè al març tenim el de Les Borges Negres, però a l'estiu de 2019 participaré en l'organització d'un altre festival, aquest cop no serà sobre literatura negra i criminal, sinó que encabirà molts gèneres literaris. Ah! i també hi ha un altre petit projecte, una mica més fantàstic... (paraula amb doble sentit, ejem). Aix mare, què bé que m'ho passo i què malament que els dies no tinguin moltes més hores. Ja us aniré explicant totes les novetats quan toqui.

Lectures 2018
  1. Revistes "El Biblionauta" (19 relats) de diversos autors.
  2. Sempre Hem Viscut al Castell de Shirley Jackson.
  3. Secrets Imperfectes de Hjorth & Rosenfelt.
  4. Les Aventures de Sherlock Holmes de Sir Arthur Conan Doyle.
  5. Males Decisions de Susana Hernández.
  6. Lleugera Sang de Xavier Zambrano.
  7. Amb l'Aigua al Coll de Daniel Arbós. 
  8. Revista "Catarsi" (4 relats) de diversos autors.
  9. Conduce Rápido de Diego Ameixeiras. 
  10. Una Columna de Foc de Ken Follett.
  11. Joc d'Identitats de Jordi Tiñena.
  12. Fantraginers
  13. Sóc L'Iris de Rosa Fabregat.
  14. Vienen Mal Dadas de Laura Gomara. 
  15. Manuel de Pedrolo, Manual de Supervivència de Sebastià Bennasar.
  16. Lèmmings de Jordi Dausà.
  17. Anna Grim, Memòria Mortal de Montse Sanjuan. 
  18. 100 Preguntes Sobre el Càncer de Daniel Closa i Salvador Macip.
  19. Sang Freda de Biel Cussó.
  20. Si tu m'escoltes de Coia Valls.
  21. L'Esborrany de Sílvia Romero.
  22. El Baró i la Leprosa de David Cirici.
  23. Un Amor d'Alejandro Palomas.
  24. Trece Monos de César Mallorquí.
  25. Soc Una Nou de Beatriz Osés.
  26. Por de Stefan Zweig.
  27. Inquisidor d'Andreu Martín.
  28. L'Harem del Tibidabo d'Andreu Martín.
  29. Nerve de Jeanne Ryan.
  30. Contes de Terror 2 de diversos autors.
  31. El Clan de Sa Ràpita de Montserrat Espalargas.
  32. Mort Sota Zero de Ludmilla Lacueva.
  33. Mis Rincones Oscuros de James Ellroy.
  34. Tants Interlocutors a Bassera de Manuel de Pedrolo.
  35. La Pista d'una Morta de Francesc Puigpelat.
  36. Suite Francesa d'Irène Némirovscky. 
  37. Les Filles del Capità de María Dueñas. 
  38. El Conte de la Serventa de Margaret Adwood.
  39. Assassins del Camp de Diversos Autors. 
  40. La Dona a la Finestra de A.J. Finn. 
  41. No Diguis Res de Raquel Gàmez Serrano. 
  42. Més que Ràbia d'Emili Bayo. 
  43. 1-O, Basat en Fets Reals de Pere Gilard, Imma González, Abel Pujol, i Gerard Martínez.
  44. La Noia Invisible de Blue Jeans.
  45. El Món Fosc. Talps de Jordi de Manuel.
  46. Cremaràs en la Tempesta de John Verdon.
  47. Criminal-Mente de Paz Velasco de la Fuente. 
  48. Les Golfes del Mirall Fosc d'Alícia Gili.
  49. El Futbol és Així de diversos autors. 
  50. Jo Soc Aquell que va Matar a Franco de Joan-Lluís Lluís.
  51. Peces d'un Trencaclosques de Núria Martínez.
  52. Mishmash de Carrie Bridges.
  53. Un Hijo d'Alejandro Palomas.
  54. El Sopar de Herman Koch.
  55. Fills de la Setena Onada de Salvdor Macip.
  56. L'origen dels Altres de Toni Morrison.
  57. Caliu Sota les Cendres de Dora Muñoz.
  58. El Donyet Perdut Alícia Gili i Sílvia Romero.
Aquests són els llegits i ressenyats, en tinc alguns més llegits encara pendents de ressenya que no he inclòs. També he llegit llibres infantils i relats, que per la brevetat, no poso a la llista.
Crec que hi ha una mica de tot. Quan és temps d'un determinat festival o he de fer presentacions, augmenten els d'una temàtica o altra, però intento llegir de tot. Novetats i llibres de fa temps. Autors d'aquí i d'allà. Històries diverses explicades amb deu pàgines, amb dues-centes, o amb mil... D'aquests últims, no massa, encara que l'any que començarem, ja tinc esperant "Foc i sang" de George R.R. Martin.
Aquest any no hem jugat, us n'heu adonat? Anava més justa de temps. Una nova feina, el desig que el llegir no em fes perdre l'escriure... Clubs de lectura... Organitzar un festival (aviat festivals)... El meu cervell bull amb massa idees i projectes, alguns jocs potser ja no els recuperaré perquè porten massa feina, però he enyorat molt els vostres àlter egos: The other readers. Així que aquest any ens tornarem a trobar.

Us desitjo que l'any que començarem us porti amor, bones companyies amb qui compartir experiències meravelloses, i molt bones lectures, és clar! BON ANY!!!

7 comentaris:

Eloy ha dit...

Wow. Bona llista. Coincideixo amb 18 lectures de les que has fet. Crec que a més a més tinc 4 a la pila dels pendents (són aquells que esperen pacients a ser llegits d'un moment a un altre).
Espero que el proper 2019 et funcioni com a mínim igual de bé que el 2018. Si pot ser millor, millor encara ;)
Ens veiem pels festivals.
Una abraçada molt forta.

Sergi ha dit...

Per començar, deixa'm ser una mica egoista i dir-te que se't troba a faltar, que aquest blog és una referència i que m'agradaria tenir-te per aquí i també com a comentarista tant com abans. Per altra banda, estic molt content que estiguis fent carrera en el món de la literatura, tant com a autora i com a dinamitzadora. Deu ser un somni fet realitat, encara que un estrès total, és clar. Tant de bo t'hi puguis dedicar moltíssim, però conserva la salut, eh!

Seguir dient que jo ja tinc unes quantes fotos amb el meu petit alter ego que esperen per jugar als teus jocs, així que si tornem a jugar, perfecte! No et podem demanar més, és clar, amb tot el que fas encara demanar que ens distreguis, hahaha.

I bé, anant als llibres, com sempre una llista espectacular. Força variada, tot i que predominen els autors d'aquí i de gènere negre sobretot. Per això no tenim massa coincidències aquest any, només n'he comptat 6, però podrien ser moltes més, ja que n'he comptat una quantitat similar de llibres que ja has llegit i que jo tinc a casa esperant, alguns d'ells sortiran aviat. Això només vol dir que jo vaig endarrerit, ja veus que no vas tan malament!

Les coincidències, naturalment els dos hem llegit els dos llibres del Macip (i encara n'he llegit un tercer jo), el 'Memòria Mortal', 'L'esborrany', i dos més que potser hi he tingut alguna cosa a veure, almenys a animar-te a accelerar-los, com són 'Sempre hem viscut al castell' i 'El conte de la serventa'.

Bé, et desitjo també un 2019 ple de lectures i d'èxits, i que el puguem anar compartint tant com puguem!

jomateixa ha dit...

XeXu, Tu vas endarrerit amb algun dels meus i jo amb molts dels teus.
Ja tinc ganes de veure les fotos que tens preparades, i tinc alguna sorpresa per innovar el joc també, hehe

Jo també enyoro molt passejar amb tranquil·litat pels blocs. No m'agrada la velocitat que està agafant tot plegat. Just avui he cremat la meva agenda de l'any passat (tinc foc a terra), com un gest simbòlic. Tot i que se'm gira més feina que al 2018, m'he fet el propòsit ferm de recuperar l'esperit del gaudir de tot aquest món, que em va canviar la vida, des del mateix instant en que vaig començar a passejar pels blocs.
Caldrà reestructurar les hores, els minuts i els segons, i potser perdre algunes hores més de son, que segons algú, estan sobrevalorades :D

McAbeu ha dit...

Hem coincidit poc enguany, només n'he comptat 4 de la teva llista que jo també hagi llegit. Els dos de Macip, el de A. J. Finn i el premi Sant Jordi.
Això sí, n'hi ha alguns altres, com "El conte de la serventa" o els relats de Sherlock Holmes, que tinc previstos per aquest 2019. També tinc ganes de llegit l'últim "Joc de Trons" encara que no sigui realment "l'últim de Joc de Trons".

Trobo que, per tot el que fas, aprofites molt bé el temps. Dius que t'ho passes bé i això és el més important, bon propòsit aquest de no deixar que l'estrès et guanyi. :-)

Ah! i no dubtis que si tornen els "Others Readers", en McPetit hi serà.

Molt Bon 2019!!!

Elfreelang ha dit...

una llista impressionant!!!! deu n'hi do de lectures...ostres tenim gustos lectors molt distants ja que de tots els teus només coincideixo en Por ... bones festes i un millor any 2019!

Botika ha dit...

Moltes felicitats per haver llegit tant tot i no tenir gaire temps.
A més, veig que hem coincidit amb algunes lectures.
Que tinguis un bon any i bones lectures (les que puguis) ;)

Eli Ramirez ha dit...

De la teva llista només n'he llegit dos (el de "Sempre hem viscut al castell" i el de "Jo soc aquell que va matar Franco") però tinc el teu blog present i de tant en tant sorgieixen idees per posar "A LA PILA INFINITA DE PENDENTS" ijijijij

espero que entris al 2019 amb bon peu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...