8 d’oct. 2018

LES GOLFES DEL MIRALL FOSC d'Alícia Gili

És una aventura anar a les golfes i trobar-se contes, relats, i passar una bona estona gaudint dels personatges i dels contes que ens ofereixen. Al principi, ens pot semblar que aquests relats no tenen res en comú, estan situats en diferents èpoques i ens expliquen històries molt diverses, però si hi aprofundim sí que hi ha un fil que els uneix.
A la contraportada ens diu:
Relats fantàstics que ens parlen de la foscor pregona dels poderosos a la qual sovint els més senzills han d’enfrontar-se sense cap altra eina que la imaginació. Com diu un proverbi africà:
«Fins que els lleons no tinguin els seus propis historiadors, les històries de cacera seguiran glorificant al caçador.»
Doncs aquí hi trobem el que comparteixen aquest contes. A tots hi trobarem aquest personatges més senzills, que potser no ho són tant com sembla, i que s'atreviran a enfrontar-se als més poderosos.
Un altre dels encerts del llibre és que són històries que poden agradar igual a petits, joves o grans. Els més petits potser hi veuran l'aventura, la por, relats molt imaginatius... però els altres poden llegir entre línies molt més encara.
Dels relats no se'n pot explicar massa, perquè al ser curts, no volem desvetllar tot el que hi trobarem, però sí que en podem fer cinc cèntims. Cada un està situat en diferents moments històrics, i ens ofereixen experiències en llocs que ens són coneguts, però que queden transformat per la màgia de la fantasia:

De llops i lleons”. Publicat a Inèdits n.6 (octubre 2015)
Ens parla d'uns guerrers invencibles, els Deu mil de Dàrius el Gran, ens parla de lluita, també d'esperits poderosos, i ens ofereix una aventura al desert.

Bassarda”. Va ser guanyador del III Premi Cryptshow festival de relat de terror 2010
Nenes mortes i un caçador de llops. A quin conte us recorda?
Un caçador de llops que s'ha d'enfrontar a molt més que animals salvatges. La bassarda, la por d'un poble, que l'Alícia ens la relata molt vívidament, i la maldat de qui menys l'esperes.

Una creu de gules Sobre un camper d'argent”. Finalista del II Premi "Ovelles elèctriques" de relats de fantasia, terror, i ciència-ficció.
Podria ser una versió meravellosa de la llegenda de Sant Jordi. Està plena d'éssers fantàstics, hi ha lluita, però també hi ha amor i tendresa.

La noia vermella”. Publicat a Inèdits n.2. Abril 2014
Racisme sense compassió, zoos humans, i dos joves que són valents de diferent manera. Una història de supervivència.

La presó de llibre”. Publicat a Inèdits n. 7. Especial biblioteques. Gener 2016
Una presó que no és una presó, és un orfenat feixista, però pels nens que hi viuen si que és com si ho fos. Dos germans, que gràcies a les seves lectures s'atreveixen a buscar la llibertat.

Una recopilació molt encertada, que us pot fer passar una molt bona estona.




2 comentaris:

Sergi ha dit...

Avui ja he anat a la llibreria... i amb això ja ho dic tot...

jomateixa ha dit...

Em penso que t'agradaran

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...