18 de set. 2018

LA NOIA INVISIBLE de Blue Jeans

El llibre té 72 capítols, més de 500 pàgines, però els adolescents el devoren. Els capítols són molt curts, llenguatge planer amb diàlegs constants, cosa que el fa de lectura àgil. L'únic que frena la lectura, és que l'autor ens recorda massa sovint el que s'ha anat descobrint.
La víctima era una noia que preferia ser invisible a ser protagonista per causes equivocades. Ignorada pels seus companys, quan la troben assassinada, la hipocresia fa que a tothom li sàpiga greu, com sol passar. L'autor ens anirà mostrant escenes del passat de la noia assassinada, que ens ajuden a fer-nos una idea de la vida que portava, dels fets que la van portar a la situació que vivia abans de la seva mort, i a voler descobrir els secrets que amagava.
L'últim capítol, l'epíleg, xoca molt i costa d'entendre la necessitat que hi sigui. És una escena que sembla força fora de to, no sé si preparant una segona part.  
Blue Jeans (Francisco de Paula Fernández), és autor de novel·les molt exitoses entre les adolescents, que acostumen a ser de caire romàntic. Aquesta és la seva primera novel·la de misteri, també amb algun toc romàntic per mantenir l'essència que li ha donat tants lectors.  
Potser és perquè ja n'he llegit moltes d'aquest gènere, però m'ha semblat que seguia una mica massa la "plantilla". Tenim l'assassinat, un gran nombre de sospitosos, molts girs, mota crítica social (de molts temes: autolesions, assetjament sexual, bulling, infidelitat,...), una noia extraordinàriament llesta que es posa a investigar pel seu compte i el seu amic que l'ajuda... Malgrat això, crec que ha aconseguit crear una bona trama. Un llibre dels que en diuen Crossover, per a tots els públics, una intriga que ens farà jugar i que segur que també enganxarà als seus lectors, com en les altres novel·les.

1 comentari:

Botika ha dit...

El tinc a casa, i no és la primera vegada que veig que algú diu que és per a tots els públics, crec que el posaré en llista d'espera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...