7 de juny 2018

L'HAREM DEL TIBIDABO d'Andreu Martín

Tots els llibres d'Andreu Martín tenen el personatges tan ben treballats que no et costa gens veure'ls. En aquest cas, seran uns personatges força singulars, els habitants i els que aniran desfilant per un bordell de luxe, amb una política d'empresa molt particular i familiar.
L'autor ens passejarà per l'Harem, farà que desitgem visitar els fantàstics escenaris, luxosos i opulents, que ofereixen als seus clients el millor que poden desitjar en gairebé tots els sentits. Ens envoltarà de pompa i sumptuositat, però  cal que no ens relaxem, perquè de la mateixa manera que ens retrata la bellesa, tampoc estalvia detalls a l'hora d'explicar-nos l'altra banda del mirall. Les accions més menyspreables dels éssers humans. Assassinats horribles per saciar desitjos diabòlics, tràfic de dones, màfies, ambició, violència desmesurada...
Malgrat les anècdotes divertides, vestides amb tons estrafolaris, les històries que anirem trobant són tèrboles, fosques, virulentes, per això ballaran en aquesta novel·la personatges divertits i aparentment inofensius, amb altres llòbrecs i perillosos.
Hi  ha successos del passat que l'Emili Santamarta necessita esclarir, i ho farà alternant escenes d'humor i ironia, amb altres on haurà de batallar amb la brutalitat d'un present amenaçant que, si no hi posa remei, el pot deixar sense futur.
La veu en primera persona del protagonista, l'Emili, Mili, ens acompanyarà al llarg de la novel·la, i ens explicarà el que vol que sapiguem, i de tant a en tant (molt poc), sortirà de la trama per dirigir-se al lector.
Andreu Martín ha combinat hàbilment la diversió i la tragèdia, els vestits de lluentons i la brutícia de la maldat, les corbes insinuants i els esquelets ocults.

2 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Com em va fer riure l'Emili Santamarta "per favor, per favor". Ben cert es que la trama toca temes força negres, foscos i preocupants. Llegir l'Andreu sempre es garantia d'èxit.

Sergi ha dit...

El que ja vaig dir, tinc prevista la seva lectura per aquest any, però el mes encara està per determinar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...