13 de febr. 2018

EL ENIGMA DEL CAMINO de Isidro Garrido

És una novel·la que parteix de dos vies en un mateix camí. Per una banda, un brigada de la guàrdia civil que després d'una ruptura, decideix anar de vacances a fer el camí de Santiago, buscant calma i tranquil·litat. Per altra banda, un assassí en sèrie que va matant peregrins, i deixant símbols i missatges als cossos de les víctimes. 
Com suposareu, correctament, els dos camins s'uniran, però mentre això no passa, seguim les dues línies argumentals com històries més o menys separades.
El brigada Silva ens mostra la bellesa d'una ruta que aplega un gran nombre de gent de tota mena. Alguns hi participen per turisme, per fer esport, per aventura, per religió, o per buscar pau després d'una mala experiència, com fa ell mateix. En questa línia gaudirem de l'entorn, la història de molts racons i la gastronomia, amb tot detall. També coneixerem un gran nombre de personatges, alguns que entren dins dels paràmetres de normalitat, altres amb característiques especials.
L'altra línia argumental ens endinsa en una trama amb un seguit de morts, la investigació que s'obrirà arran d'aquests fets, al principi discretament, intentant no espantar als peregrins. L'economia de molts llocs depèn de la riuada constant del turisme. Aquesta serà una part més procedimental. Observarem els passos que segueixen, les mesures que van prenent i com van avançant els esdeveniments. 
Les dues línies argumentals no s'uneixen de seguida, d'aquesta manera l'autor deixa que anem barrinant qui dels companys de camí d'en Silva pot ser l'assassí, i si ell en podrà sortir ben parat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...