29 de des. 2017

LLISTA DEL 2017

Aquest any el bloc ha fet 10 anys!!! Ha sigut un any intens, amb molta feina, però m'he esforçat per no deixar enrere el bloc en un aniversari tan assenyalat. 
M'hauria agradat fer encara més jocs, més ressenyes, també poder passejar més pels altres blocs, i xerrar una estona amb tots, però no em rendeixo i l'any vinent tornaré a posar-hi totes les ganes perquè sigui així, com sempre.
Comparteixo la llista de lectures d'aquest any. Mantinc més o menys el nombre de l'any anterior, encara que potser amb un augment de lectures de llibres més breus, o de relats.

Lectures 2017
  1. A la Colònia Hidràulica i Altres Contes de Sílvia Romero.
  2. L'Any de la Plaga de Marc Pastor.
  3. Un Monstre em ve a veure de Patrick Ness. 
  4. El Somriure de Darwin d'Anna Maria Villalonga.
  5. L'Escultor de Déu de Vicenç Aguado.
  6. Temps de Rates de Marc Moreno.
  7. Mans Negres de Jordi de Manuel.
  8. Alterworld d'Antonia Huertas.
  9. El dia que va morir David Bowie de Sebastià Portell.
  10. Un Malson de diversos autors.
  11. L'Imperi dels Lleons de Sebastià Bennasar.
  12. Cendra de Sílvia Mayans.
  13. El Bosque de los Inocentes de Gaziella Moreno.
  14. Els Crims del Convent de Salvador Balcells.
  15. Bestiari de Diversos autors.
  16. Les Marques de la Mort de Veronica Roth.
  17. Ciutat Fantasma de David Marín. 
  18. Farishta de Marc Pastor. 
  19. La Filla Esborrada de Margarida Aritzeta.
  20. Tan Tuyo Como Tu Muerte d'Emili Bayo.
  21. Contes de Terror de Diversos Autors. 
  22. Doble Mortal de Salvador Macip i Elisenda Roca.
  23. Tres Minutos de Color de Pere Cervantes. 
  24. El Setè Àngel de David Cirici. 
  25. Flor Seca de Graziella Moreno.
  26. Luther, el Origen de Neil Cross.
  27. La Draga d'Esperança Camps.
  28. The Leftovers de Tom Perrotta.
  29. Matèria Grisa de Teresa Solana.
  30. Quan Arriba la Penombra de Jaume Cabré.
  31. Els CIE o la Il·legalitat Inconstitucional de Raquel Gámez.
  32. Nit de Matapobres de Jordi Dausà.
  33. Som una Família de Fabio Bartolomei.
  34. Matar al padre de Yanet Acosta.
  35. Patria de Fernando Aramburu.
  36. Deu Relats Ecofuturistes de Diversos Autors.
  37. Controlaré Tus Sueños de John Verdon.
  38. Wicca d'Agustí Franch.
  39. Maldita Verdad d'Empar Fernández.
  40. Assassins de Girona de Diversos Autors.
  41. Els Híbrids Minvants d'Edgar Cotes.
  42. Neu, Óssos Blancs i Alguns Homes més Valents que els Altres de Mònica Batet.
  43. Corrupción Policial de Don Winslow.
  44. La Luna en las Minas de Rosa Ribas.
  45. Nunca Vuelvas Atrás de Lee Child.
  46. L'Objectiu del Crim de X.R. Trigo. 
  47. Prometeu i el Portador de la Flama de Marcel Pujol. 
  48. Los Ángeles de Hielo de Toni Hill.
  49. Seràs un dels Nostres d'Ariadna Herrero
  50. Xiuxiuejos Terrorífics de Guy Maupassant.
  51. El Extraño Verano de Tom Harvey de Mikel Santiago. 
  52. Casi Sin Querer de José A. Gómez Iglesias.
  53. Alfabet de Futur d'Esperança Camps.
  54. El Secreto Está en Sasha de Rafa Melero. 
Encara que hi ha un bon ritme de lectura, cada cop tinc més i més llibres pendents. Què us he d'explicar!
El que sí que he trobat curiós, és que fa no massa anys es deia que els llibres de relats no tenien sortida, encara que d'alguns gèneres com els de ciència-ficció sempre n'hi ha hagut força. Últimament, però, moltes editorials de diferents gèneres han tret llibres de relats, i fins i tot grans autors s'han apuntat a publicar-ne... Què ha canviat...?
A mi sempre m'han agradat els llibres de relats, així que no em queixaré. Alguns ja els he ressenyat, però encara en tinc uns quants preparats per l'any que comença.
Bé, com sempre, us dic que a banda dels llibres de la llista, pot ser que també hagi fet ressenya d'infantils, o de cuina, o d'altres temàtiques que podreu trobar a les etiquetes del lateral del bloc. 
Sempre em costa senyalar-ne algun per sobre dels altres. Si repasso la llista em decantaria per destacar: "L'any de la plaga", "El somriure de Darwin", "Temps de rates", "El dia que va morir David Bowie", "Luther", "La draga", "Patria", "Neu, ossos blancs i alguns...", "La luna en las minas". Cadascun per motius ben diferents, alguns per temàtica, altres per escriptura, o per com m'han afectat o impactat. Em costa molt triar-ne només un parell, com podeu veure. Si un llibre no m'agrada no el ressenyo, així que, tots els que surten a la llista és que han sigut de bon llegir. 
Cada lector tindrà el seu punt de vista, trieu i remeneu entre tots els  recomanats a la llista, entre tots els recomanats al bloc, o entre tots els recomanats en els molts blocs que parlen de llibres, que és el que qualsevol lector que li agradi passejar per aquest món virtual, hauria de fer.


Per acabar, faré una mica d'auto bombo i us recomanaré també qualsevol dels llibres o relats que he escrit, esperant que us agradin i que us facin passar una bona estona.

Desitjo que aquest nou any que ha de començar us porti més temps, o més saviesa per aprofitar-lo, per estimar més, per abraçar més, per compartir, per jugar, per gaudir de cada instant, i per suposat, per llegir! BON ANY!!!

 
 
 

14 comentaris:

Sergi ha dit...

Una llista espectacular on hi predominen els escriptors i escriptores d'aquí, pel meu gust, una mica massa. Vull dir, que entenc que llegeixis gent que et vas trobant als festivals, o que us recomaneu entre vosaltres, però jo prefereixo mirar una mica fora també, que ja considero que llegeixo molts autors d'aquí.

En part, l'augment de llibres de relats a mi em sembla que és perquè és (relativament) més fàcil escriure unes quantes peces curtes que una novel·la llarga amb cara i ulls. Però és una opinió personal.

Si mirem les coincidències, he llegit 5 dels títols, 'A la colònia hidràulica', 'Un monstre em ve a veure', 'Doble mortal', The leftovers' i 'Prometeu i el portador de la flama'. A més, en tinc dos a la lleixa pendents de ser llegits, que probablement caiguin aquest 2018: 'L'any de la plaga', amb tota probabilitat, i 'L'imperi dels lleons', que ja veurem.

De la resta, cap em desperta un interès especial, encara que segut que m'estic perdent moltes coses. Volia preguntar-te precisament per la llista i la teva manera de fer-la, per curiositat. En el meu cas, la llista que publico és equivalent al que he llegit, i ressenyo tots els llibres que llegeixo, tant si m'agraden com si no. Tu dius que si un llibre no t'agrada no el ressenyes?? Això vol dir que has llegit més d'aquests 54 llibres de la llista? Potser és que directament si no t'agrada no els acabes? I sí que és cert que també t'he vist ressenyar llibres d'altres temàtiques, com és que no els afegeixes? Una llista és una llista!!

jomateixa ha dit...

Em costa anar a festivals i no endur-me'n alguns llibres, i també m'agrada llegir autors propers, però tens raó, i aquest any tornaré a alternar més amb autors d'arreu, perquè els tinc amuntegats i enyorats.

No em referia a escriure llibres de relats, que això potser sempre s'ha fet, però crec que les editorials no en volien publicar perquè deien que no es venien tant, i ara resulta que en surten de totes les editorials...

"L'any de la plaga em va agradar molt molt. A veure la peli com ha sortit...

En tinc tants de pendents, i tinc tantes ganes de llegir-ne alguns de la muntanya que s'està esperant, que alguns llibres que no m'han fet massa el pes en començar, o que malgrat insistir no han acabat de fluir, els he deixat. Alguns potser no era el moment, altres no ho serà mai.

Normalment a la llista hi ha els llibres que són lectures, altres recomanacions com els llibres de cuina, no les considero lectures pròpiament dites, així que no les hi poso, encara que al bloc sí que m'agrada recomanar llibres diversos, que es poden trobar fàcilment consultant la llista de les etiquetes.

Com molt bé sabeu tots els bloggers, la feina d'estructural el bloc, d'etiquetar, enllaçar... no es veu, però ocupa força temps també :D

McAbeu ha dit...

Si no m'he descomptat només he trobat dues coincidències. "Doble Mortal" d'en Macip i "Quan arriba la penombra" de Jaume Cabré, tots dos llegits també aquest 2017.
No sé que ha canviat perquè les editorials publiquin ara més llibres de relats que abans, però a mi els llibres de relats també m'han agradat sempre així que tampoc tinc res en contra d'aquest canvi que dius.
Alguns de la teva llista m'han fet gràcia però també estic intentar "controlar" la llista de pendents, així que ja veurem si en cau algun.
Bones Lectures i un Millor 2018, també per a tu!

Salvador Macip ha dit...

Un clàssic de finals d'any, la teva llista! Gràcies per fer-m'hi sortir un altre cop, tan ben acompanyat. Que el 2018 sigui un bon any lector i escriptor!

Botika ha dit...

Déu n'hi do, quina llista! A part de tenir en el punt de mira Instint de supervivència tinc a la tauleta de nit esperant El secreto está en Sasha i Quan arriba la penombra. Dels altres, crec que comparteixo amb tu el gust per la novel·la negra, per la qual cosa m'apunto tota la llista i ja aniré fent.

Bones lectures per al 2018!

Eli Ramirez ha dit...

N'he llegit algun i altres els voldria llegir. Com sempre, mai hi ha temps per tot!!! :_)

Eloy ha dit...

Coincideixo amb 15, sobretot de novel·la negra. Espero que l'any nou sigui ple de llibres ;). Petons.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Et felicito, Ramona. Gràcies per fer una llista lògica, la que faria un anglès (amb majoria de llibres anglesos), un francès (amb majoria de llibres francesos) o un americà (amb majoria de llibres americans). Això és el que sens dubte ha de ser habitual. He llegit llistes per aquí que m'han fet autèntica pena, perquè continuen perpetuant el menyspreu i l'autoodi, la repetida idea que el de fora sempre és millor. Si nosaltres, que tenim blogs i ens segueix la gent, no fem de capdavanters de la nostra cultura, ¿qui coi ho farà? Hi ha molts prejudicis, però per sort no és el teu cas. La teva llista conté novel·les absolutament excepcionals. Excepcionals. Alguns exemples: "Neu, óssos blancs i alguns homes més valents que els altres", de Mònica Batet; "La draga", d'Esperança Camps; "La filla esborrada", de Margarida Aritzeta; "La luna en las minas", de Rosa Ribas o "Maldita verdad", d'Empar Fernández.
La nostra literatura, minoritzada i amb un públic evidentment reduït, necessita persones com tu.
I gràcies per haver llegit el meu Darwin tan aviat de l'any.
Una forta abraçada

Margarida Aritzeta ha dit...

És un plaer i un honor ser a la llista. Fas una feina excel·lent. Moltes felicitats i que per molts anys puguem veure créixer el teu bloc... i els teus llibres. Una abraçada

Elena T. ha dit...

Benvolguda Ramona! Gràcies per la feina que feu, us admiro per tot el temps que dediqueu a llegir, a ressenyar, a mantenir un bloc en condicions cada vegada més professional. És d'agraïr!
No porto comptats els llibres que he llegit aquest any, però de tots els que anomenes coincidim en uns quants. Em quedo amb La draga d'Esperança Camps, un exercici narratiu excel.lent.
Potser, com he llegit més amunt, trobo a faltar en la teva llista autors allunyats dels circuits que freqüentem, penso que cada cop més, els festivals es retroalimenten, una vegada i una altra, dels mateixos autors, dels quals no només coneixem sobradament els seus arguments, sinó també les seves obres. La cultura és universal i, tan de bo, tinguéssim el do de les llengües, sortosament tenim grandíssims traductors. Enhorabona per la feina feta i feliç 2018 ple de noves i estimulants lectures. Una abraçada!

Anònim ha dit...

moltes gràcies, Ramona!

David Gómez Hidalgo ha dit...

Jo sóc un defensor aferrim dels llibres de relats. Em llegeixo forçes durant l'any i sempre trobes alguna sorpresa en el que son de varis autors.
Et recomano un llibre de relats, bé, et recomano l'autor i tots els seus relats si vols llegir una cosa diferent, una costrucció carinyosa de caa frase...
La novia francesa de Ho Chi Minh de Óscar Sipán
Aquí pot tafanejar-lo
http://amzn.to/2q4NeXd

Bona entrada d'any i esperem que 2018 sigui, com a mínim igual de bo per tu com ha estat 2017.
Una abraçada

jomateixa ha dit...

Gràcies David, l'anoto per a properes lectures ;)

Maximian ha dit...

Ostres! Impressionant, quina llista més llarga i variada! Jo et recomano un llibre que es diu Amlepse, no sé si et sonarà. Està a Amazon i aquí : https://my.w.tt/UiNb/tNcuRyIN8J

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...