7 de set. 2017

ASSASSINS DE GIRONA de Diversos Autors

Llibres del Delicte continua fent gran la família dels "Assassins", província a província.
Em va fer molta il·lusió quan el Marc Moreno, l'editor, em va dir que el llibre estava en camí. Així que és un recull que he llegit amb moltes ganes i que us recomano que no us perdeu.
Com en tots els llibres de relats, alguns us agradaran més que altres, i segons els gustos de cadascú la tria dels preferits serà diferent.
Els autors: Jordi Dausà,  Jair Domínguez, Mar Bosch, Damià Bardera, Matthew Tree, Maribel Torres, Pep Prieto, Anna Carreras, Andreu Pérez, Cristina Malagelada, Miquel Aguirre, Josep Torrent, i Salvador Macip.

En aquest recull també s'ha aconseguit molta diversitat, cada autor amb el seu estil o provant coses noves. A alguns ja els havia llegit i ressenyat (cliqueu els noms), a altres els he descobert, finalitat que persegueixen també aquests reculls.
Jordi Dausà ha fet un relat on ens parla amb ironia de les dificultats d'un escriptor, i no s'està de fer una picada d'ull al seu llibre; M'agraden els avis i la seva manera de veure la vida, així que m'ha agradat molt el relat de la Mar BoschMatthew Tree, Maribel Torres i Cristina Malagelada s'han decantat per investigacions amb diferents estils i formats, totes molt ben lligades; Pep Prieto fa jugar als lectors amb un globus i uns assassins especials; Anna Carreras ens fa entrar en la bogeria d'un Quadre Nocturn; M'ha agradat el personatge de La Mercúria d'Andreu Pérez; M'han agradat les Sentències Exemplars de Josep Torrent;  i alguns com Miquel Aguirre, Jair Domínguez, Damià Bardera, o Salvador Macip (que és l'escriptor més ressenyat d'aquest bloc), han creuat la ratlla barrejant gèneres i creant relats molt originals.
Espero haver-vos fet agafar ganes de seguir tastant aquestes propostes del territori català.

2 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Aquest que em toca de prop haurem de fotre-li mà aviat.

Olga Xirinacs ha dit...

La Margarida Aritzeta prepara un volum "negre" amb diversos autors del Camp de Tarragona... No sé si deu ser per a la mateixa editorial. Ja en parlarem.
Salut per llegir i escriure.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...