18 de maig 2017

LUTHER, la sèrie

Si hem llegit el llibre, el protagonista John Luther (Idris Elba a la sèrie), ja ens té atrapats, però en cas que no ho haguem fet, ens enganxarà igualment de seguida. Repeteixo la definició: Alt, fort, atractiu, intel·ligent, eficaç. També repeteixo que de vegades intueix coses que no semblen tan fàcils de deduir. 
Una de les característiques d'aquest personatge, i de les seves debilitats, és que sempre intenta arreglar causes que semblen perdudes, i això fa que hagi de trepitjar encara més sovint la frontera de la legalitat, i el posa en més embolics. Potser també perquè, dona que es creua en el seu camí, dona que li complica la vida.
Una cosa que em xoca molt: Ja sabia que a Anglaterra la policia de carrer no porta armes de foc. Poden anar armats amb spray de defensa personal, una porra extensible, pistola elèctrica, la ràdio, i una corbata, que sempre pot anar bé per a fer un torniquet en cas d'emergència. El que no m'imaginava és que els inspectors, els sergents... tampoc anaven armats!! A sobre es posen a perseguir delinqüents que duen retallades, ganivets i similars. Assassins que els disparen, els peguen, els fereixen i els maten, cosa previsible és clar, donada la seva indefensió. Això em costa de pair, però suposo que deu anar més o menys així. Crec que són una mica suïcides els polis anglesos, i en aquest cas l'inspector ho és bastant.
Els casos són bons, ben complexos i estranys, però en alguns el desenllaç és massa fàcil. Li surt tot massa bé, tenint en compte el que he explicat en el paràgraf anterior. Malgrat això, les víctimes no acaben totes bé, en això sí que és creïble la sèrie.

TEMPORADA 1: Consta de 6 capítols, i cadascun és un cas diferent, encara que algunes conseqüències del cas del primer capítol les arrossegarem durant totes les temporades, o sigui, el personatge d'Alice Morgan (Ruth Wilson). Això també recorda una mica el Sherlock i la seva relació amb una dona dolentota, una femme fatale, la Irene. 
En el terreny personal també tindrem traïcions a tort i a dret.

TEMPORADA 2: Consta de 4 capítols. Luther i el seu company passen a formar part d'un equip d'investigació d'assassins en sèrie. En aquesta temporada tenim un assassí que segueix d'un capítol al següent, cosa que ens fa més difícil encara deixar la sèrie. El seu company Justin Ripley (Warren Brown), viurà situacions força perilloses, i seguim combinant complexitat, patiment, intriga i eficàcia, és clar.

TEMPORADA 3: Consta de 4 capítols. Les coses es compliquen, els d'assumptes interns li trepitgen els talons, encara que ell no pot parar d'investigar, ni tampoc de ser com és.

TEMPORADA 4: De moment només hi ha 2 capítols. Si parlo d'aquesta temporada faria massa spoilers, ja que arribats a aquest punt i deixant a part les investigacions, que n'hi haurà de tota mena... esgarrifoses, grotesques, amb nens..., també els passen moltes coses als protagonistes al llarg de totes les temporades, que els van colpejant sense parar.
Així que només diré que els companys que tenia fins ara, tot i que ajudaven a l'inspector en alguns tripijocs, també intentaven que es mantingués més o menys dins la legalitat, però ara pot ser que hagi trobat una companya que serà capaç de saltar-se les regles encara més que ell, cosa que no l'ajudarà massa a mantenir-se a ratlla
Haurem d'esperar cap on va la història en properes entregues de la sèrie, si és que n'hi ha. Perquè sí, com ja podeu veure hi estic molt enganxada. Sobretot pel personatge de Luther.


3 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

estic acabant la segona temporada. Em té completament enganxada, llastima que son tant curtes!!!

Sergi ha dit...

Que estrany veure una ressenya d'una sèrie aquí, hehehe. Sembla fora de lloc. Però ja m'agrada, ja, que ens parlis de les sèries que vas veient també és interessant, que necessitem idees. Encara que aquesta està molt relacionada amb un llibre, d'acord, d'alguna manera ho havíem de lligar, això. La veritat és que em resulta interessant, veurem si m'hi animo.

jomateixa ha dit...

Veure com es mou el personatge d'un llibre, un personatge que t'ha atrapat molt, es mereixia un post.
A més, no sé si hi haurà més capítols, però sí que hi haurà més novel·les ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...