1 de febr. 2017

MANS NEGRES de Jordi de Manuel

Jordi de Manuel, té una sèrie de llibres on el protagonista és l’inspector Marc Sergiot. Hi ha unes quantes novel·les publicades d’aquest inspector, crec que ja són 8, que han estat publicades per diverses editorials. Cada una és un cas totalment diferent i independent, així que en podem llegir qualsevol sense haver-ne llegit cap altra abans. Ni tan sols tenen un ordre, perquè podem trobar per exemple que una de les últimes novel·les publicades estigui situada en un temps anterior a altres ja publicades. Així que si les llegim totes serà quan ens fem el retrat complert d’aquest investigador, que és força especial.
El que us vull recomanar avui és l’últim d’aquesta sèrie que és un llibre amb 7 relats,  i on el fil conductor ha estat precisament això, les mans.
Els títols dels relats són: Cop de mà; Jocs de mans; A mà armada; Mans a l'obra; Mà de ferro; Una mà de pintura; Mans brutes.
Igual com els llibres, aquests relats també es poden llegir sense haver llegit res abans de l’inspector Sergiot, encara que si ho hem fet, és molt millor, perquè reconeixerem el seu tarannà, la relació amb els seus pares, costums i manies, i la seva destresa.
Els relats són diversos casos en que participa l’inspector. Alguns estan narrats, en altres ens trobarem escoltant en primera persona al culpable. En cada relat en Sergiot tindrà diferent grau de protagonisme, però tots són força interessants i molt complerts
Hi he trobat tota una història en cada un, així que avui us recomano aquest llibre de relats, o qualsevol altre d’aquest inspector.

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Només he llegit un dels llibres del Sergiot, i per tant d'en Jordi de Manuel, i vaig dir que en llegiria algun més. Aquest em sembla una bona opció, encara que em volia decantar primer per 'Foc verd', però els relats solen entrar bé.

Anònim ha dit...

Una recomanació mansgnifica, festival de l’humor xD

jomateixa ha dit...

Ara agrairia tenir opció de posar caretes sr. Pons.
No sé si posaria el monet que es posa les mans al cap o el que es tapa els ulls...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...