22 de set. 2016

MEMÒRIA D'UN CRIM de Alexandra Cuadrat

Editorial Apostroph ens presenta un llibre amb format de butxaca que inicia la sèrie de l'inspector Santamar, amb una portada plena de peixos perquè tenen fama de tenir poca memòria, perquè la novel·la està situada a l'Escala (anxoves...), i també per donar-nos alguna altra pista que no revelaré. A la contraportada hi diu que és un llibre "Whodunit" (Who has done it?) i realment m'ha recordat novel·les clàssiques com les de Poirot.
Alexandra Cuadrat ens presenta un inspector retirat per força massa jove, i a qui la intuïció de policia no l'ha abandonat. Decideix que el millor per recuperar-se de les ferides físiques que han provocat aquesta retirada, i de les psíquiques que això li provoca, és passar un mes en un hotel a ran de mar. Però malgrat la decisió de descansar i replantejar-se el futur, quan troben el cos d'un dels comensals que havien sopat just al costat de l'inspector el dia anterior, no pot evitar posar-hi cullerada.
Històries del passat que semblen oblidades, però que resten en la memòria, que és on alguns dels protagonistes volien que seguissin estant. Vells plens de secrets i retrets, i un jove professor que prepara la seva tesi doctoral i sense saber-ho remou un passat perillós.
Al més pur estil dels clàssics, ens trobarem uns quants sospitosos a qui el policia encarregat del cas amb l'ajuda de l'inspector retirat, aniran interrogant. Trobaran pistes pel camí, sospitarem i descartarem, i finalment se'ns donarà la solució en una escenificació on no hi faltarà ni un detall
L'autora ens descriu a consciència l'entorn gironí i els diferents escenaris, així com els personatges, i ens fa entrar en situació sense entrebancs. Els diàlegs constants i molt ben construïts, fan el llibre àgil de llegir, cosa que ens portarà a passar pàgines amb rapidesa, buscant aquest final que ens intriga i atrau.
Un llibre per jugar a "Qui ho ha fet?".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...