20 de juny 2016

LA PUTA D'OROS de Elena Torres

Un llibre molt ben escrit, cosa que fa que t'empassis els fulls amb molta fluïdesa. És d'aquells que et van deixant entrar a poc a poc en les vides dels personatges, conèixer-los i compartir els seus sentiments, i després et costa deixar-los.
Una noia va patir una brutal agressió quan era força jove a mans d'un grup d'extrema dreta d'ideologia feixista. La Jana va ser castigada en un temps en que s'havia de vigilar molt el què es deia o feia. Ningú s'ho esperava per l'estat en què la van deixar, però va sobreviure. Aquest fet va marcar la resta de la seva vida, i els lectors acompanyaran la dona en que s'ha convertit, en el moment en que decideix fer una aturada en la seva fugida constant i trobar una mica de tranquil·litat envoltada dels qui més estima. Però aquesta decisió provoca el retorn de molts fantasmes que havien quedat aturats en el temps.
Els diàlegs, les situacions, els protagonistes... m'han resultat fàcils de creure, i me'ls he fet meus amb facilitat. Alguns personatges tenen diverses cares, són força psicològics, i tots estan molt ben construïts. A través d'ells i de la seva història, l'autora ens mostra la societat de la postguerra, i també l'actual amb ulls crítics. Els diferents escenaris són tan importants com els personatges, cadascun amb les seves connotacions negatives o positives, segons els records de la protagonista. 
L'autora crea moments de tensió on ens deixarà posar a la pell dels personatges i patir amb ells dolor, por, desig de venjança, dubtes... Quin va ser el veritable motiu de l'agressió? 
Enganxa. Vols arribar al final i alhora et preocupa com pot acabar tot. Quan ens acostem al desenllaç potser ens ho ha allargat una mica, perquè ja ens sembla saber-ho tot, però no, encara ens guardarà sorpreses d'última hora.

1 comentari:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Tens raó vols arribar al final per veure com acaba tot. Enganxa i molt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...