6 de juny 2016

ELS ENEMICS SILENCIOSOS de Mireia Llinàs.

El primer encert de l'autora és el nom que ha posat a la protagonista. Nora Prim. No sé per què però em va agradar de seguida, així com la seva manera de ser, molt bona en la seva feina, però una mica inestable pel que fa a la seva vida personal, que conté petites grans imperfeccions. És força important que ens agradi si tenim en compte que segurament hi haurà més casos d'aquesta agent tan especial. 
El CIEC és el centre d'investigació català on treballen la Nora i el seu company, el Pere Tauler (que també em té el cor robat). S'encarreguen d'investigar casos que van quedar estancats, casos del passat que cal recuperar. Això seria força complicat alhora de rescatar alguns fets o proves, però la Nora té una habilitat molt especial, pot introduir-se en espais temporals on hi ha hagut violència i viatjar en el temps.
D'aquesta manera podrà anar movent-se segons els convingui cap als moments previs o posteriors als fets, o al mateix moment de l'assassinat. Podrà interrogar els implicats i analitzar les circumstàncies i els diversos elements que van envoltar el cas, però amb una condició important: No pot alterar res del que va passar.
A Mireia Llinàs l'apassiona investigar en fets passats i això es nota en l'acurada descripció, no només del cas que ocupa els agents i de tots els personatges que van poder tenir alguna cosa a veure, sinó en les descripcions dels elements de l'època a on viatja. Els escenaris, el vestuari, pentinats, els detalls amb que ens fa entrar en situació: marques de menjar, de perfums, tipus d'armes...
En aquest llibre ens traslladarà al 1949, i seguirem la investigació del brutal assassinat de la Dolores Rey (Carmen Broto), una prostituta que tenia relació amb les altes esferes, la mort de la qual va provocar especulacions de tot tipus.
El millor d'aquestes investigacions és que la protagonista veu els fets del passat des de la perspectiva del present, igual com farà el lector. D'aquesta manera ens mostrarà aquella societat tal com la veiem ara, que és molt diferent de com la veurien els investigadors de l'època. Cada cop que torna a l'actualitat, analitzaran la informació amb el seu company i aniran lligant caps.
Al llibre també ens explicarà algunes escapades personals, fora de la feina, que fa la Nora per viure aventures extraoficials, que ens ajudaran a conèixer-la millor i a enganxar-nos a la seva personalitat. És una noia única per la seva habilitat dels viatges en el temps. Segur? O potser hi ha més gent que gaudeix d'aquesta capacitat?

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Mmm... no sabria què dir-te. Inicialment m'ha interessat, m'intrigava el que expliques. Una barreja estranya de novel·la negra i ciència ficció, oi? Però no m'acaba de convèncer...

jomateixa ha dit...

No hi estem massa acostumats :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...