23 de maig 2016

A LA SEVA PELL de Raquel Gámez Serrano

Aquest llibre està inspirat en uns fets i una experiència terribles, dels que cal anar recordant per intentar evitar que es repeteixin. Així que si algú no ha vist el documental Ciutat Morta us recomano fer-ho abans o després de llegir-lo, per si a algú se li acudeix dir: "això no passa a la realitat". Doncs sí, sí que passa. 

Si estiguessis tancat a la presó per un crim que no has comés, sotmès a uns tractaments agressius, que no et fan cap falta, i a maltractaments i tortures físiques i psicològiques, t'imagines com et sentiries? Series capaç de resistir-ho? Capaç de mantenir la cordura? i si a sobre perdessis el contacte amb els que més estimes, amb els que pensaves que et podien ajudar?
Llegirem en Leo en primera persona, escoltarem els seus pensaments i patirem els seus sentiments. Coneixerem i empatitzarem de seguida amb la Gal·la, la seva última esperança, l'única que vol ajudar-lo, encara que fent-ho posi en perill la seva pròpia vida.
Raquel Gámez ens explica una història impactant i molt, molt crítica. Corrupció policial, corrupció judicial, maltractaments... Estem acostumats a llegir novel·les on es busquen els culpables i s'intenta que aquests acabin a la presó. En aquest llibre ens ho mirarem des d'un punt de vista diferent, ens trobarem a l'altra banda de la reixa, intentant provar la innocència, i no serà gens fàcil sortir-ne ben parat.
És un llibre que ja m'ha agradat des del pròleg. Dur, impactant i ple de sentiments de principi a fi. Amb un final que m'ha agradat molt perquè és conseqüent, i m'agraden els finals realistes.
Hem sentit molts cops: "som humans, i ens equivoquem". Doncs de vegades sembla que ens equivoquem perquè ens comportem d'una manera poc humana. Has de llegir aquest llibre perquè segur, segur, que no voldries estar, a la seva pell

1 comentari:

EN CLAU DE NEGRE ha dit...

Moltes gràcies Ramona, per aquesta lectura que ha copsat tan bé l'essència de A la seva pell! Molt bona ressenya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...