24 de març 2016

PER QUÈ DIEM... de Albert Vidal

L'origen de 100 dites populars.
A la taula d'en Bernat, qui no hi és no hi és comptat... A la tercera va la vençuda... Anar de gorra... Córrer la Seca, la Meca, i la vall d'Andorra... De l'any de la picor... El quid de la qüestió... Posar els punts sobre les is... Ser curt de gambals... Tenir la màniga ampla...
Qui no ha sentit mai una d'aquestes dites? i ja sabeu d'on venen? Segur que alguna sí, però 100?
Doncs aquest és el llibre que buscàveu. 100 dites, el que volen dir, d'on venen, i cada una acompanyada de la seva il·lustració.
Moltes frases han canviat el seu significat primari i han mutat cap a altres. La paremiologia estudia l'origen de proverbis, refranys, aforismes, frases fetes... i en aquest llibre hi trobareu l'origen del que diem sense ni pensar com va sorgir el que ara fem servir sense donar-hi importància.
Us recomano el llibre per a petits i grans perquè és divertit i didàctic, i també us recomano que llegiu el pròleg que ens fa l'autor, Albert Vidal, perquè és molt interessant.

1 comentari:

Sergi ha dit...

Estic segur que ha de ser distret, però tinc molta novel·la pendent, i fins i tot algun de la col·lecció '100...' per casa. Em sembla que més val que vagi fent lloc, que s'acosta Sant Jordi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...