10 de març 2016

L'OLOR DE LA PLUJA de Jordi de Manuel


No estic segura de si segueixo bé l'ordre correcte de la sèrie de l'inspector Marc Sergiot, però com els vull llegir tots, al final ja us ho diré.
En aquest llibre hi influeix força la seva formació científica, i hi trobem una barreja fantàstica de ciència, informàtica, intriga i investigació. La sequera que assola la terra persisteix, i hi ha hagut una fugida dels camps, cada cop més abandonats, cap a les ciutats costaneres. A Barcelona cada dia hi arriben milers de persones, que s'han tingut que instal·lar en campaments provisionals, on malviuen. Els habitants de les ciutats també tenen el subministrament restringit a només unes hores i sembla que la situació, agreujada per algunes malalties, no farà més que empitjorar. Quin futur espera a la humanitat si ja quasi no plou i les reserves d'aigua s'estan exhaurint? És un fenomen natural o provocat?
Un bioquímic i ambientòleg barceloní conjuntament amb un meteoròleg israelià estan a punt de descobrir-ho. Hi haurà força més personatges: un pare i una filla refugiats, un informàtic, amistats, parelles, científics... Molta gent i moltes històries, camins separats que es van creuant, cosa que a mi m'agrada molt trobar-me en qualsevol llibre. També coneixem millor els personatges que segueixen d'un llibre a l'altre, i a mi l'inspector m'ha semblat que té una mica d'actitud de Colombo, anar fent el longuis i patam!
Amb la base de ficció cada cop més catastrofista, amb uns escenaris que podem veure i viure perfectament perquè se'ns fan del tot possibles, i amb alguns crims que voldrien passar per accidents i que ens tindran intrigats fins al final, l'autor aconsegueix un còctel genial que et manté en suspens i et fa avançar amb rapidesa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...