4 de març 2016

EL CÀTAR DE LA GRANADELLA de Esteve Canet

Aquest cop encara he consumit un producte de més proximitat, perquè La Granadella és un poble força proper al meu. Encara que en aquest llibre els protagonistes viatgen molt i també anirem per Prades, Flix, Barcelona, Avinyó, València... Jerusalem.
Aquest llibre el recomano per als que els agraden molt les històriques. L'autor alterna passat i present per explicar-nos una història plena de llegendes, filosofia, tresors, religió i tradició.
Elies s'acaba de separar i viatja sovint a Jerusalem perquè treballa per la Comissió Europea, mentre al poble el seu pare va perdent memòria i s'escarrassa en arreglar un camí que suposadament l'ha de portar a un tresor. Encara que aquest tresor fa temps que va agafar un altre camí. Per altra banda sabrem la història d'aquest objecte tan preuat seguint un càtar que fuig de la persecució francesa al segle XIV.
Aquests són només alguns dels protagonistes, en surt força més, alguns reals i altres ficticis. Esteve Canet ha sabut crear uns personatges propers, que et creus amb facilitat. Barreja realitat i ficció amb mestria, amb un llenguatge molt cuidat però gens pesat, i ens fa viatjar acompanyats de moltes històries amb una bona combinació de passat i present.

2 comentaris:

McAbeu ha dit...

Me l'apunto. M'agrada la novel·la històrica i veig que pinta força bé.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

A la llista, és un gènere que m'atreu força.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...