16 de des. 2015

REGALEU LLIBRES TAMBÉ PER NADAL!

Això és només un tastet de novel·les criminals que tinc pendents per properes ressenyes, he posat també alguns llibres que ja estan ressenyats perquè això que diu al de que un llibre té una vida d'un mes o dos, ÉS MENTIDA. Els llibres es moren quan ja no tenen lletres per ser llegits, fins llavors són ben vius, sempre que ALGÚ ELS LLEGEIXI, és clar.  
Ja sabeu que intento tastar de tot i recomanar-vos una mica de tots els gèneres. Podeu repassar a les llengüetes del lateral dret i buscar entre els llibres ressenyats del gènere que més us agradi, i feu-vos el regal de passejar per les llibreries i tocar llibres, olorar-los, gaudiu de la gran varietat de dissenys de les portades, xafardegeu les contraportades, fullegeu-los, i trieu els que us facin més el pes per regalar a amics i parents, a grans i petits o a vosaltres mateixos.  Faltaria més!
No surten a les fotos perquè ja en tinc uns quants, però també us vull recomanar els llibres de John Green, que em semblen tots molt originals i estarien dintre dels que en diuen Crossover, que agraden als més joves i als que ja no ho són tant. 
Un bon regal també seria una subscripció a una revista, com per ejemple Inèdits, o regalar qualsevol dels números que van sortint durant l'any. És una revista de creació literària on es publiquen contes o relats curts.
Volia fer també foto dels d'adolescents i juvenils, però n'hi ha tants que no sabia quin triar, així que us deixo les dues últimes lectures de les meves filles. Ghostgirl té un disseny molt atractiu, fulles amb ribet platejat, pàgina del títol de cada capítol amb dibuix per un costat i per l'altre totalment negre amb un petit escrit, que és una mena d'entrant al capítol: "Ocupar el cos d'algú es pot comparar amb el fet de tenir l'estómac cosit per tractar-te l'obesitat. Sí, perds molts quilos, però continues tenint a dins la noia grassoneta. És la mateixa ànima dins una closca diferents. La Charlotte continuava essent rareta, insegura...". 
Sí, a casa tenim molta varietat, la segona última adquisició ha estat aquesta trilogia, que a més té un munt de petits llibrets satèl·lits, ja sé que semblen novel·les de la Sissi Emperadriu, però en realitat són futuristes.
Totes dues opcions enganxen moltíssim, us ho puc assegurar. Potser són més femenines així que per nois podríem recomanar algun llibre amb més acció com els de la saga Divergent, o els llibres de El Corredor del Laberint.
Els còmics i les novel·les gràfiques, que s'estan tornant a posar molt de moda, també són una bona opció de regal. Futures ressenyes seran La mare que ens va parir o Bone.




Bé, sabeu aquella sensació de que et deixes alguna cosa, doncs segur que em deixo molt per recomanar. Hi ha tants llibres que he llegit i tornaria a llegir, i tants llibres que encara no he llegit i van fent cua a la llista de pendents... Si voleu podeu deixar als comentaris llibres que penseu regalar, o que us han regalat, o que voleu recomanar. En realitat l'únic important que us volia dir és:
 
REGALEU LLIBRES TAMBÉ PER NADAL!
 

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Regalar llibres? Odio que em regalin llibres, simplement perquè tinc un gusts molt especials i mai no l’encerten. Per això jo tampoc mai regalo llibres.

Per cert, els del corredor del laberint ja els he llegit i al acabar vaig prometre que passaria molt de temps abans no torni a tocar la literatura per adolescents. A veure, no són dolents, però després d’un plantejament original sempre acaba passant el mateix. Per cert, encara tinc pendent veure la segona peli a veure que tal l’han adaptat.

Els llibres que jo recomano estan a la pestanya de llibres del meu blog (bé, els del 2015 encara no els he posat perquè no s’ha acabat l’any encara)

jomateixa ha dit...

Jo tampoc he vist la segona del Laberint, però la primera va ser molt diferent al llibre. Si que tens raó que molts llibres d'adolescents segueixen una pauta, però també ho fan alguns llibres per a adults.

Aquest any també faré llista de llibres llegits, serà el segon any. El que em fa més ràbia és voltar per les vostres llistes i no parar d'anotar recomanacions, encara que algunes ja les he anat anotant durant l'any.
Crec que hauríem de demanar de regal que els dies tinguessin més hores per dedicar-les a les coses que més ens agraden, com llegir.

McAbeu ha dit...

De veritat hi ha gent que diu que els llibres tenen una vida d'un mes o dos?. No puc estar més en desacord amb aquesta afirmació. És cert que les novetats ens superen però sempre hi ha d'haver un lloc pels clàssics. Hi ha molts llibres que no caduquen mai i que faríem molt malament de deixar-nos perdre.

M'apunto a la teva crida, regalar llibres és una bona idea... també per Nadal. :-)

Paco ha dit...

"El silencio del pantano" de Juanjo Braulio. Espectacular.

Roselles ha dit...

Estic una mica com en Pons... Quasi mai l'encerten a l'hora de regalar-me llibres, si no es que he insinuat clarament que volia tal llibre. Però crec que això em passa perquè malauradament tinc molt pocs lectors al meu voltant. Per tant, ja he encarregat al Tió un dels llibres que tenia a la meva llista de pendents (Roseanna, de Maj Sjöwall i Per Wahlöo). També hi ha llibres per els altres membre de la familia, el Kakebo (ja, no sé si entra en la categoria de "llibres" encara que sembli un llibre, amb pàgines i tot) i dos llibres infantils (Endevina com t'estimo i El grúfal). A la segona ronda de regals (o sigui, per reis) caurà algún/s més.
He acabat de llegir Rebecca, de Daphne Du Maurier (la que en Hitchcock va fer la peli). Tot i que es va publicar al 1938 és ben actual, i en algún lloc he llegit que és una novel·la que no s'ha deixat mai d'editar. És un zasca per tots aquells que diuen que un llibre té un parell de mesos de vida.

Sergi ha dit...

Els malalts de llibres tenim problemes en rebre'n, ja que o bé no ens l'encerten, o ja els hem llegit. Però el post no parla de rebre llibres, sinó de regalar-los, i això jo ho faig encantat de la vida. Quan faig regals sempre intento incloure llibres en el pack, és com una norma. I sempre ho faig pensant en l'altra persona, no en els meus gustos. Així que estic molt d'acord amb tu, a regalar llibres!

Ah, que els llibres tenen de vida un mes o dos ho diuen els editors, que saben que els primers mesos són els importants. Deu ser que no tenen ànima. Els lectors sabem que un llibre dura per sempre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...