25 de nov. 2015

SÓC UN ANIMAL de Macip i Llort, amb il·lustracions de Sergi Càmara.

Ja havia llegit un llibre on havien treballat conjuntament aquests dos escriptors. Era d'un estil força diferent, però allà van descobrir que treballaven bé junts i que farien un bon tàndem per dur a terme aquesta idea d'un llibre juvenil. El problema és que són massa actius, tenen massa idees, el protagonista i el seu entorn donava per a molt i amb un llibre no n'hi hauria prou, així que de moment n'han fet dos i la sèrie de les aventures de l'Arman té corda per estona.
Salvador Macip és un dels meus autors preferits, amb aquesta ressenya es posa al capdavant de la meva llista d'escriptors (que podeu veure a baix de tot del bloc) amb 14 ressenyes referides als seus llibres. Fa més poc que he descobert a Lluis Llort i ja estic enganxada al què escriu, així que tenia clar que aquesta adquisició era una aposta segura. Però a més hi trobem les il·lustracions de Sergi Càmara que ho acaben d'arrodonir amb uns dibuixos que sembla que tinguin vida pròpia, i així han creat uns llibres que enganxaran als més joves de casa, des del primer fins a l'últim.
Un viatge inesperat és el primer. Tenir un pare que és un físic brillant i una mare que és una eminència en el camp de la biologia molecular pot ser perillós, si a més hi afegeixes una mascota tan original i moguda com el Timurtz, ja podem dir que tens tots els números perquè te'n passi alguna. Pobre Arman, tan bon noi que és.
L'Arman i la fàbrica podrida és el segon. L'Arman descobreix els embolics de la fàbrica de Bundesfraü. Tenir unes habilitats especials fan que t'animis a salvar el món de les coses que no estan bé, però què seria un heroi sense els seus amics?
Dos llibres per viure aventures al costat d'aquest noi, tan valent i simpàtic, escrits amb llenguatge planer, i alhora intel·ligent que els faran destacar dels típics llibres juvenils: "Jo et donaré unes coordenades que hi ha en la pantalla del Transmutador i tu les vas introduint en el programa que tinc obert a l'ordinador. A veure si amb una mica de sort aconseguim desxifrar quina arruga quàntica ha agafat l'Arman i, a partir d'aquí triangular la..."
Doncs vinga, ja podeu posar-los a la llista per aquest Nadal. Segur que a qui li cagui el tronc s'ho passarà molt bé. (aqpodeu veure'n un exemple)

5 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Mola!!!! (Comentari de ma filla, 22 anys en canal, que llegeix per sobre la meva espatlla.)

Anònim ha dit...

Necessito un nebot-excusa per regalar-li

Sergi ha dit...

Mala persona. Ets molt mala persona. Aquest matí en sortir de casa pensava que durant el dia enllestiria el primer volum i que a la tarda en faria la ressenya. Amb una mica de sort tu encara no els hauries acabat i et passaria davant. Però no. El llibre l'he acabat, però tu em guanyes novament. Doncs res, que si no hi ha res estrany, l'Arman tindrà dues ressenyes en un dia. Macip+Llort=winwin. I seguint la teva estela, també sóc fan d'en Llort i el seu darrer llibre ja corre per casa. Quin parell.

jomateixa ha dit...

Confesso que vaig subornar al Blog perquè em fes d'espia i m'informés de les teves ressenyes per poder guanyar-te sempre la partida HAHAHAHA!
No, és broma, no prenguis represalies contra el pobre gat, que no et trairia mai.
És qüestió de simple telepatia :D

Salvador Macip ha dit...

Gràcies pels piropos! :) M'alegro que no t'hagin defraudat: Ens ho hem passat molt bé fent-los i això al final també es nota. Felicitats per haver guanyat la cursa al pobre XeXu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...