15 d’oct. 2015

EL CABALLERO DE LOS SIETE REINOS de George R.R. Martin

Ja sé que això de les preqüèles i altres afegits a les sèries de llibres, de vegades ens ha decepcionat, i tots anem una mica amb peus de plom, però aquest cop em sembla que us agradarà.
La presentació que hi ha al començament del llibre, escrita per Corominas, està molt bé i té alguns dibuixos força divertits que ja fan començar el llibre amb bon humor. Us en poso un petit fragment: 
"Vas a reencontrarte con un montón de Targaryen, no te preocupes [...] Algunas casas que conociste en su declive aquí las encontrarás en su apogeo y, si sabes buscar, podràs identificar a Walder Frey berreando en el momento menos adecuado [...] Pero, sobre todo, leerás historias sobre gente corriente: caballeros errantes hambrientos, campesinos, ladrones y buscavidas que intentaran sobrevivir a las terribles consecuencias de las alianzas o desencuentros entre sus caprichosos y crueles señores."
Això és el que tindrem realment, George R.R. Martin no ens decebrà, ens trobarem aventures, tornejos, baralles, amors, intrigues i traïcions. Com sempre ens traslladarà als escenaris amb tots els detalls i ens farà partícips dels esdeveniments amb molta mestria. Resulta molt fàcil llegir aquest auto, desconnectar de la realitat i endinsar-te en el seu món.
Malgrat que entre les tres històries que ens explica hi ha un espai de temps, podríem dir que van seguides i encara que ens pot semblar que serà un llibre per fer boca, tindrem temps d'enganxar-nos als personatges (potser perquè a algun ja hi estem enganxats), d'estimar-los, de patir i fins i tot de sentir algunes morts que s'aniran produint pel camí, cosa que em semblava que no passaria per la brevetat, però ja sabeu que a l'autor li agrada matar als millors. Francament m'he quedat amb ganes de seguir amb els protagonistes més i més.
Així que, tot i que no és un dels llibres que estem esperant de Cançó de Gel i Foc, crec que també val la pena llegir-lo.

9 comentaris:

Lau Rhead ha dit...

Hola! L'altre dia el vaig veure en una llibreria i no sabia què era encara que sabia que tenia a veure amb la saga Cançó de gel i foc. No sóc seguidora ni de la sèrie ni dels llibres però me l'apunto per a regalar ;)

McAbeu ha dit...

Llegida la teva ressenya segur que li faig un raconet en la meva llista si m'arriba a les mans, a veure si em serveix per entretenir l'espera de la sisena entrega.

Mandy ha dit...

Doncs encara no he llegit res d'ell, tot i que sóc una gran fan de la sèrie. Potser seria un bona ocasió per llegir-lo!

Sergi ha dit...

Serveix d'excusa que no estigui en català? Pensa que jo els altres els he llegit en català, i m'agradaria continuar així... no cola, oi? Bé, realment prefereixo llegir-lo en català, però tard o d'hora caurà. Al pas que vaig, suposo que tard, però no el puc deixar passar. Què dura és la vida del lector.

McAbeu ha dit...

Ja el tinc, li faré lloc ben aviat. ;-)

Per cert, ahir no vaig pensar preguntar-te si ja has anat a veure "Segon origen"?

jomateixa ha dit...

No, encara no he pogut. Aquest cap de setmana a Lleida fan una fira: RUMM FOOD TRUCK i tinc convidats, així que ho he hagut d'aplaçar, però en tenim moltes ganes. Quan hi vagi ja en faré un post. Tu l'has vist?

McAbeu ha dit...

Sí, hi vaig anar dimecres. No te'n dic res (encara que hi ha bastant a dir), en parlarem al teu post.

Mireia ha dit...

Estic encallada en el 5è llibre. Porta més d'un any sobre la meva tauleta i no avanço. Ara estic mirant la sèrie de HBO a veure si m'animo i acabo els llibres. Si no canvia molt la cosa no crec que em vingui de gust una precuela. Si la cosa canvia , llavors potser ja la tindré en català..

Anònim ha dit...

vist que no traurà mai el sisè llibre (pel setè estaré jubilat suposo), potser si que per fer temps l'hauré de llegir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...