24 d’ag. 2015

ANTES DE QUE LOS CUELGUEN de Joe Abercrombie

Segon llibre de la trilogia La Primera Ley.
Aquest llibre té més acció bèl·lica, que és el que a mi m'agrada menys, les batalles, les emboscades, els encontres amb gent poc recomanable... em posen una mica taquicàrdica, però en aquest tipus de llibres és el que ens em d'esperar trobar en algun moment o altre i el que envolta aquesta part compensa.
El primer llibre ens va donar a conèixer uns personatges de races i caràcters molt diferents, i al final del llibre es van fer diversos grups, que van agafar el camí de les seves missions. A cada grup hi ha molta varietat i molts personatges xoquen, però les diferents lluites fan que la camaraderia i la confiança entre ells vagi augmentant.
Els pensaments d'en Glokta que l'autor ens deixa anar llegint, continua sent una de les millors parts del llibre. Intel·ligència, poder i sort, l'ajuden en la seva part de les lluites i intrigues,  encara que si en algun moment vol saber més del compte en algun assumpte, sempre hi ha gent que s'encarrega de frenar-lo. Veurem també que en el fons encara li queda una part de bona persona, però la distribueix en comptagotes. En West, augmenta en protagonisme, però el comparteix amb alguns homes bons del Nord, que cada cop em cauen més bé. I la part del grup del Mac i els acompanyants és la que se m'ha fet més llarga, encara que els moments d'enfrontaments amb diversos enemics han sigut força durs també.
((SPOILER: A diferència de Joc de Trons, aquí els protagonistes principals van aguantant, en perdrem un que balla entre secundari i principal, i hi ha algunes morts tristones i tal, però de moment, amb penes, esgarrinxades, senyals de guerra... els mantenim vius))
Després de llegir les més de 700+700 pàgines de les dues primeres parts de la trilogia, i tot i que algunes situacions són bastant típiques d'aquest tipus de llibres, continuo estant enganxada, i després de llegir que al Pons li ha agradat molt el final encara tinc més ganes de seguir amb la tercera part. També vaig llegir al seu bloc que, per als que us agrada més llegir còmics, resulta que ja està en marxa la versió d'aquesta saga. Li podeu fer una ullada aquí. L'he trobat molt ben fet, encara que en la brevetat del text es perden molts dels pensaments d'en Glokta i això...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ui. Doncs em sap greu però en el tercer encara hi ha més guerra. I també més morts, i fins aquí puc explicar...

"homes bons del Nord" bons? Hmmmm es complicat donar-li l'adjectiu "bo" en algun protagonista d'aquest llibre

Glokta el millor :D

PD: El link al meu blog no funciona >_<

jomateixa ha dit...

No passa res, resistiré batalles i el que calgui. Ara ja hi estic enganxada.
No sabia com dir que no eren els "homes del Nord, els dolents de la pel·lícula" i per això he posat "homes bons del Nord" :)

(El link ja està arreglat (ups))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...