27 de jul. 2015

PUNTS DE FUGA de diversos autors.

Es veu que "X" no em deixa posar tantes etiquetes com voldria, així que no puc etiquetar a tots els autors que han participat en aquest recull, pel que a la part final del bloc, on es pot buscar les ressenyes per autor, no hi sortiran tots aquests noms. Una pena, i no és el primer cop que em passa, per això he creat la etiqueta DiversosAutors.
Víctor Nubla, Ramon Mas, Mar Bosch Oliveras, Salvador Macip, Emili Olcina, Joan Todó, Max Bessora, Carles Terès, Jordi Sanglas, Josep M. Argemí, Ruy d'Aleixo, Enric Herce, Maiol de Gràcia, Joan Jordi Miralles, Pere Grament, Antoni Munné-Jordà, David Gálvez, Yannick García, Jaume C. Pons Alorda, Sebastià Bennassar, Albert Pijuan, Martí Sales, Adrià Pujol, Carla Benet, Sebastià Jovani, Jordi Nopca. 
26. Ja us podeu imaginar que és un llibre que dona per a molt. El vaig comprar fa temps, quan va sortir publicat, però l'he anat llegint poc a poc, alternant la lectura d'aquests relats amb altres lectures. 
No llegeixo molta ciència ficció, però crec que és dels gèneres més difícils d'escriure. Agafar elements que coneixem, de la nostra vida quotidiana, anar-los transformant lleugerament o potser no tant, i encaixar-los de maneres diferents perquè formin una nova història, creïble però fantàstica alhora. Crear històries que no han existit, que possiblement no existiran mai, però també crear la il·lusió del "i si..."
Tots els relats giren en torn dels viatges en el temps. M'ha agradat les moltes maneres diferents que hi ha d'enfocar aquest tema, m'allargaria massa explicant-ho per això us poso una part de la contraportada i així us feu una idea de la diversitat.
"El resultat funciona com un calidoscopi de contes on es combinen les especulacions científiques amb les intrigues històriques, els retrats costumistes i els experiments formals, observats des d’òptiques tan diverses com la humorística, la filosòfica o la sentimental. Punts de fuga mostra un petit ventall de la nova literatura catalana, alhora que ens submergeix en un mar de paisatges hipotètics, aventures fantàstiques i pelegrinatges introspectius."
Resulta molt curiós, deixant a part l'estil de cadascú, els punts de vista (punts de fuga) tan diferents que se'n pot treure d'un mateix tema. Alguns m'han entrat amb més facilitat, altres no tant, però és un llibre dels que en treus molt profit.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els viatges en el temps molen, tot i que a vegades surten trames massa complicades. Algú ha dit Primer? Quin infern de peli xD

jomateixa ha dit...

Sí, com ja he dit, en alguns em va costar una mica seguir el fil.

Sergi ha dit...

Un d'aquells llibres que sempre poden estar en cartera, he llegit uns quants dels autors i són dels bons de la nova literatura catalana, nous valors que ja van demostrant fa temps que trepitgen fort. No diré que el llegeixi aviat, però crec que tard o d'hora faré un cop de cap.

Salvador Macip ha dit...

La gràcia és que hi ha una mica de tot. Per a tots els gustos! I alguns poden donar sorpreses interessants...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...