10 de juny 2015

DESMEMORIAS DE UN PEZ EN EL DESIERTO de Ferran Blanch

Aquest any per Sant Jordi vaig invertir el pressupost (i més) en autors lleidatans. 
Ja vaig ressenyar no fa massa un llibre d'aquest autor, era el seu primer llibre, "Mi gran viaje a los 40", que no era una novel·la, sinó una mena de quadern de viatge. Desmemorias doncs, seria la seva primera novel·la. 
És una novel·la on ens trobem un cas que podria ser realment angoixant, però que l'autor ens ha explicat d'una manera força  desenfadada.
Un home es troba en mig d'enlloc, al sud dels Estats Units, despullat i a més sense memòria. Poc a poc haurà d'anar descobrint qui és i per què es troba en aquesta situació. La trama ens atrapa des d'un principi, les incògnites ja estan creades, i haurem d'acompanyar al protagonista en un viatge físic mentre també en fa un altre en el temps per descobrir què el va portar des de Lleida als Estats Units. A més, el fet d'estar escrit en primera persona ajuda a que el lector es posi al lloc del protagonista en tot moment.
M'ha recordat una mica "L'avi de 100 anys", amb la gran diferència que a l'avi tot li sortia rodat, en canvi al protagonista d'aquest llibre les coses no li van tan de cara, més aviat tot el contrari. 
Us deixo un tastet per fer boca, és el moment en que es veu al mirall d'una gasolinera una estona després de despertar-se...
"Creí que mi reflejo vendría acompañado de información. [...] sólo veo un hombre de unos treinta y largos años, con el pelo desaliñado, un morado en el párpado izquierdo, varios más repartidos por el resto del cuerpo y barba de dos semanas...

Si no el trobeu a la vostra llibreria habitual, el podeu comprar aquí.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies pel teu temps i la teva ressenya.
Només desitjo que el temps invertit en el meu llibre hagin estat divertits i entretinguts.

Sergi ha dit...

Sembla un argument prou interessant, com a mínim desperta la curiositat, però de moment ja saps que estic en quarantena. Quarantena de llibres pendents.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Doncs jo, tot i que la meva llista diu que prou..., l'apunto que encara n'hi cap un altre (Cara de resignació total...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...