26 de juny 2015

CANTS DE SIRENA NEGRA de Sebastià Bennasar

En Bennasar és un autor molt versàtil i tot i que té publicades força novel·les de gènere negre i criminal, també publica novel·les on tracta altres temes, com Nocturn de Sant Felip Neri.
Els seus llibres, diguem-ne no criminals, són força més pausats, tranquils, fins i tot en aquesta ocasió, en què l'autor ens fa viure una aventura amb olor de mar, de viatges buscant tresors, històries, amor, i esquitxada amb paraules mallorquines. Poc a poc, com gronxats per les onades, ens hi anirem enganxant i desitjarem que el protagonista arribi a bon port i aconsegueixi el seu objectiu.
Bennasar torna a escriure amb segona persona, una veu que li agrada molt fer servir, i que a mi em costa una mica llegir. Bé, això passa al principi, després, quan ja estàs ficat en la història, ni te n'adones.
El protagonista s'enamora d'una sirena negra i farà el que calgui per aconseguir tornar-la a veure. Seguirà pistes i històries que l'aniran fent viatjar de Mallorca a Barcelona, a París, Florència, Sevilla... S'anirà retrobant amb amics i coneguts que l'ajudaran, l'escoltaran i alhora li explicaran les seves pròpies històries. 
Un llibre ple de referències a altres llibres, de vegades nombrats clarament, de vegades amagats però a la vista de tothom, com les bones pistes. Ficció i realitat s'uneixen en aquest llibre d'aventures i cerca de l'amor, on a banda del somni del protagonista, hi trobarem també altres històries d'amors diversos.
No el conec tant com per assegurar-ho, però crec que en aquesta novel·la hi trobem molt de l'autor.

2 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

grrr...per vergonya meva es un dels autors que encara tinc pendent llegir res d'ell. I vas tu i m'ho poses fàcil fent que un altre títol engrandeixi la meva llista

Sergi ha dit...

Si que toca pals aquest home. Però el que em sorprèn més és que tingui tants llibres, perquè el vaig conèixer fa poc, i no pensava que hauria fet tanta feina abans. Cap dels seus llibres és descartable.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...