5 de juny 2015

ACCEPTANT RECOMANACIONS

Esperant ser llegits
Crec que molts lectors em donaríeu la raó si digués que els escriptors haurien de fer una pausa.
Us ho imagineu. PAUSE. De sobte tots els escriptors, editorials, etc. congelats. Sí, perquè si no ho fem així, dubto que parin. De què viurien?
Científics, informàtics, futuristes... aneu pensant com ho podem parar això o potser podríem fer com a Iskander on, si mal no recordo, els llibres se'ls carregaven directament al cervell (estil Matrix), i així en podríem llegir milers i tots contents.
Tinc tants llibres pendents! i a sobre vaig passejant per aquí i veig més i més bones recomanacions i això no s'acaba mai. Terrible. Tinc un full a l'escriptori de l'ordinador on els vaig anotant. Vaig proposar-me no passar mai d'un full d'anotacions (podeu veure a la foto que alguns ja els tinc esperant a casa).
Ja ho vaig passar malament a final d'any, quan molts vareu publicar les vostres llistes dels llibres que havíeu llegit durant l'any, llavors vaig canviar la Presentació de pàgina i vaig posar dos columnes, i així no vaig passar del límit que m'havia imposat, i després per Sant Jordi altre cop vaig tenir que anotar-ne, i llavors vaig fer la lletra més petita i ara ja he tret els espais entre línia...
Fer-se trampes a un mateix és una mica patètic, ja ho sé, però hi ha tants llibres que voldria llegir... I reconèixer que mai podrem atrapar la nostra llista de pendents és un primer pas per a la curació... o no. Crec que molts ja no tenim cura.
Les properes recomanacions que tinc previst seguir, i que ja esperen pacientment, han vingut del Sr.Pons. Aquest any crec que encara no havia llegit cap llibre "totxo", així que una mica d'acció estil "Cançó de Gel i Foc", però sabent que tinc el llibre del principi i el del fi, estarà bé. I d'en XeXu. Dos llibres que em van cridar l'atenció i als que va puntuar amb 4@, que ja és molt.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres! Faràs cas de les meves recomanacions! Bé, no soc l’únic que els recomana, per tan si t’agraden, si, es gràcies, a mi, però si no t’agraden fot la culpa a algú altre.... Jo porto un terç del segon, per tan encara no et puc assegurar que la trilogia tingui un bon final, però com bé dius com a mínim saps que està delimitada i que acaba i no t’has d’esperar anys i anys per saber el final. Només et diré que cada vegada soc més fan d’en Glokta ^^

jomateixa ha dit...

Tinc ganes de començar-los, però encara hauran d'esperar una mica.

Anònim ha dit...

Quina casualitat d'escriure els dos una entrada similar. En el meu cas, reafirmava el que tots ja sabem: poca vida per tants llibres.
M'ha sobtat tambè que hagis posat a la foto un parell de llibres de la editorial periscopi. Els vaig descobrir el dissabte passat a Barcelona i em va agradar molt la seva estètica i disseny de portada. No em vaig poder resistir i vaig comprar-me "Com fer-se fastigosament ric a l'Àsia emergent". Em va fer molta gràcia el títol.
Salut!
https://unlibrounacamarayunamaleta.wordpress.com/2015/05/31/poca-vida-para-tantos-libros/

sa lluna ha dit...

No pensar-hi i començar pel principi o pel final, o potser pel mig, què més dóna! L'important és que llegeixis i no et cansis de fer-ho (impensable, oi?), Per tant, no t'amoïnis perquè tampoc t'agradaria que els escriptors deixessin d'escriure.

Bon cap de setmana!
Aferradetes.

Salvador Macip ha dit...

T'entenc perfectament! Els escriptors són uns insolidaris, tan escriure sense parar... :)

jomateixa ha dit...

no comment
;DD

Sergi ha dit...

Adoro aquest blog. I l'adoro perquè tot sovint em recordes que no estic sol, que no sóc l'únic a qui passen aquestes coses. Tants llibres, tants escriptors, tantes recomanacions. Sí, és impossible atrapar la llista de pendents, però he de dir que la foto que ens ensenyes fa riure al costat de la meva! Bé, no parlem del mateix, tu tens una llista i alguns ja els tens fent cua. Jo tinc la lleixa dels pendents, que ara ja és una lleixa i mitja en la que també m'he fet trampes com tu, no intercalant noms, sinó jugant al tetris amb els llibres perquè hi càpiguen. També em vaig dir que no podia passar d'una lleixa i els anava encabint com podia, i al final vaig haver de generar una mica més d'espai, perquè no hi havia manera. Alguna llista tinc dels que vull comprar, però no m'espero i els aconsegueixo sempre aviat, així que la meva wishlist és real i ben visible, no només un nom en una llista.

I bé, com que m'assenyales directament com un dels culpables de fer créixer la teva llista, t'he de recordar els llibres que m'has regalat en concursos? O els que has recomanat i he corregut a comprar? No sé qui guanya en això, eh! És clar que et dic que no sovint, perquè si no seria terrible, però en llegeixes i recomanes tants que el percentatge no està malament! Però espero que ens seguim donant feina, perquè això és una passada.

jomateixa ha dit...

Jo també adoro els visitants més fidels.
Per mi sou els veïns més pròxims d'un món paral·lel, i és un plaer passejar pels nostres carrers i fer un cop d'ull per la finestra, o entrar-hi a xerrar una estona.
M'ha semblat molt bona la idea de fer Tetris amb els llibres ;D

Jordi Policarp - Els llibres del celler ha dit...

Adorem-nos, adorem-nos perquè en algun moment de la nostra vida, vàrem descobrir el plaer de la lectura i amb els vostres (nostres) blogs, suggeriments, recomanacions i comentaris fem créixer nous lectors. Perquè no estem sols i perquè cada vegada en serem més.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...