13 d’abr. 2015

VERMELL COM LA SANG de Salla Simukka

Trilogia: Sóc la Lumikki. (Lumikki, en finès vol dir Blancaneus)
La protagonista diu, i han sigut les paraules triades per la contraportada: "Sóc la filla secreta de Lisbeth Salander i Hércules Poirot". Ho diu de manera irònica, però té una mica de raó. No us imagineu però, res semblant als llibres de la Salander. La protagonista d'aquest llibre té 17 anys i el llibre és molt més light, en quant a violència i altres barbarismes. Tot i que les escenes d'acció, perill, persecucions i agressions, estan molt ben descrites i també et fan estrènyer fort les dents.
L'autora ens va introduint en la trama de manera tranquil·la, alhora que ens dona a conèixer a la protagonista. Hi dedica força pàgines, s'hi recrea, i la veritat és que quedarem atrapats pel personatge de la Lumikki. Una noia que per les males experiències que ha tingut, evita ser massa sociable i intenta passar desapercebuda. 
Una noia intel·ligent i amb molts cops amagats, que malgrat les seves intencions de ser invisible, es trobarà en mig d'un gran embolic, després que uns companys de classe decidissin quedar-se uns diners que van trobar una nit de festa. 
Atrapats i encuriosits, perquè en quant a la part més delinquiva del llibre ens la va donant sense massa complicacions, tràfic de drogues, crim organitzat i desorganitzat... El que realment ens atraurà més i ens atraparà del llibre seran els personatges i les subtrames que tenen els diferents protagonistes, tant els bons com els dolents. Aquestes ens deixaran molts fronts oberts, per anar descobrint en els llibres següents.
El cas queda tancat, però com passa molts cops, els que han fet cap a la garjola només són la petita part visible del problema, caldrà veure si una simple estudiant de disset anys serà capaç de continuar escarbant i alhora sortir-se'n ben parada.
M'ha agradat. Ben escrita i fàcil i ràpid de llegir.

3 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

El vaig tenir a les mans fa poc i no em vaig acabar de decidir... ara ja ho tinc clar: altre a la llista de pendents... que comença a semblar la llista inacabable...

Anònim ha dit...

“protagonista de 17 anys”, ja és suficient per descartar-la, gràcies.

Sergi ha dit...

Per preocupant que sembli, estic d'acord amb en Pons. I a més no és el primer de la sèrie, així que res.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...