26 de febr. 2015

RASTRES DE SÀNDAL de Asha Miró i Anna Soler-Pont

Vaig llegir el primer llibre de l'Asha Miró, La Filla del Ganges, i sincerament em va semblar fluix. No per com estava escrit, sinó per què em semblava que havia explicat poc, que s'havia deixat d'explicar moltes sensacions i experiències. Em va faltar contingut. No n'havia llegit cap més d'aquesta escriptora, i no se si ha estat la maduresa com a tal, o el tàndem amb Anna Soler-Pont, però aquest m'ha provocat tot el contrari. 
En aquest llibre els personatges et guanyen la partida des del primer moment, te'ls fas teus i són d'aquells que et costa deixar en tancar el llibre. De fet, és d'aquells llibres que costa de tancar, dels que no pares de dir, "dues pàgines més i ho deixo per demà", però continues i continues llegint.
El llibre té tres parts, comença quan els protagonistes són petits i sembla que la història ens portarà al drama inevitablement. La misèria i les desgràcies que els acompanyen no pronostiquen res de bo, però a mesura que anem avançant, la cosa millora. Això també farà que, tot i que no deixin de passar coses que ens entristiran, ens impressionaran o ens enfadaran, també ens deixarà un bon sabor.
Les autores ens faran viatjar d'un costat a l'altre del món. Anar i tornar, experimentant sensacions, costums, olors i sabors dels molt diferents llocs que visitarem. Ens faran posar a la pell de nens i grans i realment aconseguiran que entrem en el les seves històries. Creure'ns-ho i viure-ho, amb totes les conseqüències. 
La pel·lícula basada en el llibre va guanyar el premi Gaudí a la Millor Pel·lícula. Encara no l'he vist, crec que no inclou la totalitat del llibre, així que us recomano que el llegiu per no perdre-us res. Us deixo les reaccions que provoca la pel·lícula per què us feu una idea de les sensacions que també podeu viure si el llegiu.

5 comentaris:

Sergi ha dit...

De manera excepcional, aquest cop he vist la pel·lícula i no he llegit el llibre. Hi vaig anar convidat, com saps. Em va agradar, però tampoc no em va semblar la gran pel·lícula. Probablement el llibre està millor, i encara que inclogui més material, ja conec la història i penso que no em cal llegir-la per ara. A alguna cosa he de dir que no, la lleixa de pendents torna a estar plena, cada cop que baixo de 70 entren llibres nous...

Sheila Navarro Robles ha dit...

No coneixia la pel·li ni el llibre però la veritat es que tenen bona pinta. M'ho apunto i segurament ho llegeixi aviat.
¡Petons!

Garbí24 ha dit...

el llibre no l'he llegit però a la peli li tinc ganes.

M. Roser ha dit...

També he llegit el primer llibre de l'Asha Miró, i a mi em va agradar força, potser perquè és de fàcil lectura...
Tinc ganes de veure la pel·lícula, ja que aquest llibre no l'he llegit.
Petonets.

Lau Rhead ha dit...

Hola! Primera notícia que hi havia un llibre de la peli, sempre són els grans oblidats. També he llegit La filla del Ganges i em va agradar però coincideixo amb tu amb que hi faltava alguna cosa més ;) Tinc la película pendent, a veure quan m'hi poso!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...