7 de gen. 2015

AHÍ OS QUEDÁIS de Jonathan Tropper

De tant en tant he de descansar de tanta novel·la de crims, i començar l'any fent quatre rialles va bé.
El pare es mor i la seva última voluntat era que li fessin el Shiva. Una tradició jueva que els farà estar junts a la casa paterna durant set dies. Els pares i els germans s'han anat distanciant durant els anys i cada un té els seus problemes sense resoldre, les seves dèries, els seus secrets... 
Una família desequilibrada? Sí. Però que potser hi ha alguna família que ho estigui? Durant aquests set dies també aniran passant tot tipus de personatges a donar el condol, a oferir les seves filles pel recentment separat, o a intentar lligar amb el jove i capverd de la família.
El llibre està explicat des del personatge de Judd, un dels germans. Que prèviament al funeral, es troba a la dona al llit amb el seu cap. Això provoca que perdi la feina, la dona i la casa, de cop. Si a més hi afegim la mort del pare, ens podem imaginar com està el seu estat d'ànim. Quedar-se amb la família set dies li sembla una tortura, però finalment a tots els membres els anirà bé retrobar-se i ajudar-se.
Llegint aquesta sinopsi us semblarà que no tingui res d'humor, però l'autor ho ha encarat tot amb un humor irònic, i és d'aquells llibres que rius i plores alhora i t'ho acabes passant força bé. Perquè de vegades per treure gravetat als problemes el millor és mirar-so tot des d'una altra perspectiva. 
El llibre ens parla de les relacions, la família, les coses que ens guardem i hauríem de treure perquè deixin de fer-nos mal, de les diferents personalitats, de sexe, d'amor...
Una novel·la fàcil de llegir i no tant ensucrada com aquelles que sempre acaben deixant un sabor dolç. Aquesta ens deixa bé, però amb la incertesa del futur. O sigui, realista.
La pel·lícula deu ser molt divertida, no l'he vista, encara que totes les filosofades que arriba a pensar el protagonista no crec que s'hi puguin encabir. Com tampoc posen l'escena de sexe inicial tal com l'explica al llibre, on durant unes quantes pàgines, no es deixa detall del que es troba en arribar a l'habitació. Ja que quan entra no crida el nom simplement, es queda parat mirant durant una bona estona... Al tràiler, ja veig alguns canvis, com és normal. Però us el deixo igualment perquè us en feu una idea.

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Ostres, doncs no m'acaba d'atreure aquest argument. Per la caràtula pensava que ressenyaves una pel·li, ja veig que és una portada aprofitada de la pel·lícula del mateix nom, que també desconeixia. De moment passo.

Ah, ja veig que també t'han enganyat a llegir Queixalades de Barracuda...

Anònim ha dit...

Té bona pinta, aquest m’agradarà? Pensa que si no m’agrada et faré responsable. I si m’agrada i no el llegeixo també et faré responsable.

Lau Rhead ha dit...

Hola! Ja n'havia sentit a parlar d'aquest llibre i la veritat és que em crida la atenció y crec que em pot agradar, me l'apunto ;)

jomateixa ha dit...

XeXu, potser les Queixalades de Barracuda no són una enredada, de moment els científics lletraferits ens donen bastant bons resultats ;D
Pons, penso que et pot agradar, però no vull patir les conseqüències si no és així. Potser el trobaràs massa suau, però m'ha agradat la seva ironia.

Mònica Tarradellas ha dit...

Jo vaig veure la peli i em va agradar! Em va fer riure força! Em compraré el llibre perquè encara ha d'estar millor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...