9 de des. 2014

EL LLINDAR DE L'ETERNITAT de Ken Follett

Ken Follett és un dels meus escriptors preferits. Com podeu veure tinc un prestatge només pels seus llibres. Un dels motius podria ser... que és seriós amb els terminis d'entrega? (no com altres) Cada dos anys, més o menys, ens ha lliurat un llibre de la trilogia The Century
1.148 pàgines i més de 1,500kg. fan que sigui de mal manejar, però, les ganes ho compensen tot.
Seguim amb els descendents de les famílies que portem des del primer llibre. Al llarg dels tres llibres hem viscut des de la perspectiva americana, anglesa, galesa, alemanya, polonesa, russa... i alhora també des dels molt diversos oficis que tenen aquests protagonistes. Hem anat augmentant personatges i com és lògic, també n'hem anat perdent. Hem anat acompanyant amb tanta intensitat als protagonistes, que no ens costa recordar-los i recuperar les empaties amb els descendents quan comencem el nou llibre.
És un llibre ple de sensacions i sentiments. Al començar ens fa sentir por, la por de gent de diferents llocs del món. La por per motius diferents però amb moltes coses comunes. No hi ha una guerra tant física com en dues anteriors, però la violència física o psíquica i les pors que genera, no ens abandonaran en cap moment. A mesura que avancem en la lectura, anirem sentint expectació, que s'anirà convertint en esperança i finalment emoció, molta emoció.
Són tres llibres, però cadascun conté tantes històries que quan acabes sembla que n'hagis llegit molts més. Vius alhora les batalles mundials i les personals dels protagonistes. 
És un plaer tenir llibres com aquests per recordar la història d'una manera tant amena, on hi trobem el que ja ens han ensenyat i moltes altres coses que no surten als llibres de text. Cal que no oblidem mai totes aquestes històries per no tornar-nos a equivocar, perquè podria ser que aquest cop, si tornés a passar, no quedés res ni ningú, i encara que a les noves generacions no els ho sembli, hi hem estat i hi estem apunt molts cops.
Aquest us el recomano moltíssim, igual que els altres dos de la saga. M'han agradat i m'han emocionat.
Si voleu veure una entrevista que li van fer a Ken Follett als Matins de TV3 aquí us la deixo. Molt interessant.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

1.500Kg! El meu kindle només pesa 191 grams!

Sergi ha dit...

Ken Follett és també un dels autors que més he llegit i m'agraden les històries que explica, encara que sempre siguin igual i tinguin els 'mateixos defectes'. És a dir, que diguin el que diguin els culturetes, a mi em distreu. Degut a l'extensió d'aquests volums vaig llegir el primer de la saga (que em va agradar prou) i ho vaig deixar aquí. Però ja va sent hora de deixar de donar llargues a aquest i al de Dan Brown que tinc encallat. Em comprometo a llegir-los els dos a principi d'any. Al primer terç de l'any diguem, va. Al ritme actual se'm faran eterns, però em ve de gust.

jomateixa ha dit...

Pons, m'agrada més llegir en paper, ja ho saps. Encara que algun ebook si que cau de tant en tant.
XeXu, jo l'he anat alternant amb altres mes curtets i anar fent, que són moltes pàgines. Però també em venia molt de gust llegir-lo. Està bé poder anar tancant sagues ;D

Olga Xirinacs ha dit...

Si se segueix una saga, ja sembla que siguis de la família. Però jo ara amb el meu kindle hauré d'esperar l'edició digital.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...