25 de nov. 2014

LA REINA DE DIAMANTS de Bennasar, Llort, Macip, Moreno.

Quan en Marc Moreno em va fer saber que es publicaria aquest llibre, un llibre de quatre escriptors?!, va accionar aquell "clic" de curiositat que fa que desitgis començar a llegir-lo JA!
Va sortir aquest dilluns i, bé doncs, llegit!
Us voldria fer una mica de sinopsi, però tot succeeix amb molt poc temps, i em fa por explicar-vos massa... Un bon pla? uns lladres professionals? unes d---(eliminat per ser spoiler)? Drogues, sexe, proxenetes, diamants, violència i vessament de sang sense miraments... Tot això en poc més d'una nit? Doncs és el que passa quan els cervells de quatre escriptors es posen a treballar en un mateix llibre.
Abans de començar a llegir-lo em preguntava si podria acabar quadrant això d'una sola història escrita amb tantes mans, però ho han sabut lligar a la perfecció. El llibre està dividit en quatre parts, cada part ens fa veure el que passa des d'un protagonista diferent. Cada part està escrita per un escriptor diferent, amb una veu diferent i el seu estil propi. S'han anat passant la pilota com en un joc i ho han fet encaixar tot sense entrebancs.
En primera, segona o tercera persona, tant se val. La trama t'atrapa i ni te n'adones de qui, quants, ni com està escrita. Llegeixes i et va sorprenent pàgina rere pàgina. Si et sembla que pots endevinar com aniran les coses, vas molt equivocat, perquè et faran anar perdut fins ben bé al final on, potser... ens deixaran endevinar com acaba. 
   Bennasar                          Llort                         Macip                     Moreno

3 comentaris:

Carme, Quadern de mots ha dit...

La proposta d'ajuntar aquests quatre escriptor m'ha semblat molt interessant, i pel que expliques, ha donat molt bons resultats. La tindré en compte.

Salvador Macip ha dit...

Moltes gràcies! M'alegro que t'hagi agradat la idea i l'execució del projecte. Ens vam esforçar molt perquè la història quadrés bé abans fins i tot d'escriure la primera frase. Si t'hem sorprès vol dir que ha funcionat! :)

Sergi ha dit...

No cal comentar res, aquest el llegiré, a veure si en trec una opinió tan bona com la teva. He llegit tres dels quatre autors, així que els estils no em vindran de nou, suposo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...