17 de nov. 2014

LA GATA DEL DALAI LAMA de David Michie

Aquest llibre es podria recomanar pels amants dels gats o dels animals en general, o pels amants del Budisme, o pels que com a mi, els agrada aprendre de altres cultures. O simplement aprendre.
No és pas cap llibre d'autoajuda, encara que potser ajudi. És només una manera de fer conèixer una mica el budisme d'una manera divertida, com sembla que és l'estil de l'autor.
"L'objectiu del budisme no és convertir gent. És donar-los eines perquè puguin crear més felicitat. Perquè puguin ser catòlics més feliços, ateus més feliços, budistes més feliços..."
La gata del Dalai Lama, va ser rescatada de molt petitona dels carres, així que anirem creixent amb ella i descobrint força coses a mesura que ella mateixa ho fa. És força feliç, les seves activitats són les de qualsevol gat, majoritàriament menjar (cosa que li agrada gairebé més que qualsevol altra cosa) i dormir (de vegades intenta meditar i també es queda ben adormida).
Li agrada xafardejar pel monestir, però també pels voltants. Així ens marca les diferències de l'estil de vida austera dels monjos amb el de l'exterior. Paròdia alguns turistes i n'alaba altres, igual com critica alguns veïns, "budistes" de manual, que s'aprofiten de la fama del Dalai Lama, per fer negoci.
He trobat que està molt ben escrit, es fa fàcil de llegir. Suposo que la visió que ens ha donat, tant gatona, és el que el fa tant divertit i amè.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

gat = èxit en internet

més preguntes?

Sergi ha dit...

Jo ja en tinc prou de gats a casa, em sembla que d'aquest passaré. Si no practico la fe més estesa per aquestes terres tampoc porfessaré una de tan llunyana...

Alicia Tinte ha dit...

Amo los mininos, me lo apunto ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...