23 d’oct. 2014

PRIMER EL LLIBRE, DESPRÉS LA PEL·LÍCULA

Tinc unes filles fantàstiques (ho dic amb tota objectivitat), que llegeixen els llibres abans d'anar a veure la versió cinematogràfica.
Jo ho faig força sovint. Fent memòria, potser el primer cop que ho vaig fer amb les meves filles, va ser amb "Charlie i la fàbrica de Xocolata". Llavors eren petites i vam anar llegint el llibre entre les tres, comentant-lo, fent dibuixos... Quan el vam acabar, vaig comprar la pel·lícula.
Ho vaig encertar. Hi ha moltes coses que volem ensenyar als nostres fills, però no totes acostumen a sortir bé. 
Ara ja són adolescents, i són elles les que em demanen els llibres quan han sentit a parlar d'una estrena pròxima, d'alguna peli que serà "una passada". Com amb "Els Jocs de la Fam", que es van llegir els tres llibres d'una tirada, o ara amb "El corredor del Laberint". Són lectores ràpides i apassionades. Setmanes abans de l'estrena es barallen (no literalment, és una manera de parlar) per veure qui el llegeix primer. A mi no em deixen tocar el llibre fins que l'han acabat, no volen comentaris previs. Quan les tres l'hem llegit, ja podem comentar-lo, lloar-lo o criticar-lo i llavors ja podem anar a veure la pel·lícula. 
No se si hi ha molts adolescents que facin el mateix, suposo que sí que en deu haver. Jo tinc la sort de tenir-ne dues a casa.

8 comentaris:

McAbeu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
McAbeu ha dit...

I us agraden les pel·lícules quan les veieu després de llegir els llibres?.
Jo m'he emportat moltes decepcions al cinema quan he seguit aquest ordre (llibre abans que pel·lícula)

Sergi ha dit...

Saps com se'n diu d'això? Adoctrinament! Hahaha! I la veritat és que espero que si arribo a tenir fills, siguin tan adoctrinats com les teves, són unes cracks! Però a veure, per quan un blog de llibres d'elles dues?? Vinga home, només els cal una empenteta perquè et facin la competència!

Jo també llegeixo els llibres abans de veure la pel·lícula, o la sèrie. El que passa és que molts cops llegeixo i després passo de la pel·li totalment. Un cas és els Jocs de la Fam, vaig aguantar els llibres, i mira que el tercer és dolentot, però no tinc intenció de mirar cap pel·li. En canvi, 'Charlie i la fàbrica de xocolata' serà al revés. Desconeixia Roald Dahl quan vaig mirar la pel·li, i l'he conegut aquest any. Aquest serà el proper llibre que llegeixi d'ell, en anglès! Tot se m'endarrereix ara, però segur que cau l'any que ve.

jomateixa ha dit...

Mc, en el cas dels Jocs de la Fam, van sortir força decebudes, s'havien deixat coses força importants a la peli. Però tot ensenya.
XeXu, de moment fer un bloc de llibres per elles és com fer deures. El que si que fem és contrastar opinions, perquè en el cas de llibres per a adolescents el meu punt de vista, molts cops, és massa de mare.
Tampoc anem sempre a veure les pelis, que cada cop és més car. De vegades en cau alguna de regal i pel mateix preu la miren i remiren...
Jo vaig descobrir Roald Dahl amb "Charlie" i em va agradar molt, i seguint les teves recomanacions ja tinc les "Bruixes" a la llista ;D

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Tinc la sort de tenir una filla que també prefereix primer el llibre i després la peli. S'ha endut més d'una enrabiada al veure certes adaptacions i ara si el llibre li agradat molt a vegades passa de veure la peli (això poder és una mica culpa meva, per què es el que jo faig)

jomateixa ha dit...

Tenir la culpa d'algunes coses és molt agradable ;D

Assumpta ha dit...

Què maques!!

Haver-les aficionat a llegir és quelcom del que sempre et sentiràs ben joiosa! :-))

(En general jo odio les adaptacions que es fan dels llibres, sempre canvien coses i això m'empipa moltíssim. Si volen fer una cosa diferent, que no s'aprofitin de l'èxit del llibre i si volen aprofitar-se de l'èxit del llibre, que respectin el que va escriure el seu autor) :-P

Eduard ha dit...

El dia 4 de novembre sóc a Barcelona, a la llibreria La Impossible, presentant el meu llibre "Interseccions".19,30 h.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...