8 d’oct. 2014

INCONVENIENTS DE SER AMANTS DELS LLIBRES

Els que ens agrada llegir sempre en cantem les excel·lències. Però, siguem realistes, no tot són avantatges. Així que avui parlarem dels desavantatges.
Comencem per quan ets més jove. Normalment no en fem ostentació perquè no sembli que siguem massa frikis, i pot ser que quan faci temps que t'agrada algú t'adonis que no li agraden els llibres ni per decoració. I més endavant, quan ja vas a viure en parella, resulta que no hi ha lloc per les teves X capces plenes de llibres. Això pot passar perquè a la parella no li agrada llegir i no ha previst un espai per als llibres, o perquè sí que li agrada, i ja té casa plena dels seus llibres.
Llavors hi ha allò de quan t'enganxa tant un llibre que no pararies ni per menjar. Cosa que pots fer si estàs sol, però si vius amb pares, amb parella o ja amb fills i resulta que a més els has de fer el menjar... Encara que alguns dels components de la família siguin lectors, no s'esperaran pas.
Ja fa anys que ets lector, a més d'agradar-te llegir-los, també estimes els llibres com a objecte, ja en comences a tenir uns quants, tots ben posats, i ve un amic o parent i te'n demana algun. !!! Quin patir... tornarà? com tornarà? què fer per què no et demanin més llibres? S'accepten suggerències. Un cop vaig em van suggerir: "dir-los el final".
Ah! i si a més, aquests que et demanen llibres, fanfarronegen públicament que ells no es gasten ni un cèntim en llibres perquè els van a buscar a casa teva... grrrr!
Quan era petita el meu padrí (*avi en lleidatà) sempre em deia que el protagonista no es moria mai, i si ho feia, s'acabava la pel·lícula. Doncs ara resulta que hi ha molts protagonistes i ens en maten els preferits quan menys t'ho esperes i apa, supera-ho i segueix, perquè ja hi estàs enganxat i no hi pots fer més. Però encara és pitjor que un autor ens deixi una saga a mitges i ens faci esperar... i esperar...
I quan ens ha agradat tant un llibre que no podem evitar la curiositat d'anar a veure la versió cinematogràfica i... quina decepció! Ens espatllen els personatges, canvien algunes escenes importants o fins i tot les ometen i del llibre en queda només el més comercial.
I quan la llista dels llibres que vols llegir es va fent llarga i llarga i t'adones que mai tindràs prou temps per llegir tot el que voldries.
No em vull allargar més. Tot això i més m'ha passat, i segur que a molts de vosaltres també. Però si sou aquí, si heu llegit això, és que també sou dels que malgrat tot, no deixareu mai de llegir.

7 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

I tant que m'ha passat tot això i alguna que altre cosa més.... però seguirem llegint o no seriem nosaltres! ;)

Lau Rhead ha dit...

Hola! Quanta raó en cada punt! A mi m'agrada molt estar enganxada a un llibre fins al punt que no faries res més que llegir però també m'agrada deixar-lo una estona, anar a menjar o el què sigui i després agafar-lo encara amb més ganes ;) I respecte als prestatges amb els llibres és ben veritat, per això últimament m'estic passant al llibre electrònic ja que sinó em faran fora de casa amb tants llibres!jeje Petons!

Anònim ha dit...

Semblar massa freak perquè t’agraden els llibres? Tinc massa feina com per preocupar que pensin la gent que es pensen que soc un freak per fer X cosa.

Quan parlem de llibres encara ho associem a llibres en el seu format físic? Crec que t’has de renovar...

Saltar-te un àpat per què estàs enganxada a un llibre? Es nota que no tens por de patir una hipoglucèmia...

Suggeriment perquè no et demanin llibres: No tenir llibres en format físic.
Els que ens agrada llegir sempre en cantem les excel•lències. Però, siguem realistes, no tot són avantatges. Així que avui parlarem dels desavantatges.
Ningú t’obliga a començar una saga abans no estigui acabada
Ningú t’obliga a veure una adaptació cinematogràfica del llibre.
Mai tindràs prou temps per llegir el què vols? El problema seria al revés, imaginat que tens temps per llegir tot el què vols. Llavors què? Què llegiries? El què no vols? Quin desastre..

jomateixa ha dit...

Tot i que llegeixo algun llibre en format digital, mai serà el mateix per mi. Prefereixo els llibres físics.
encara que alguns com el que estic llegint ara, pesin força.
No cal saltar-te un àpat. Si estas sol pots agafar el que et convingui i anar llegint mentre menges, però si altres depenen del que els serveixes tu, ja és una altra cosa.
Ja se que ningú t'obliga a res, som nosaltres mateixos els que ens emboliquem amb sagues.
Totalment d'acord amb tu, és molt millor no poder-te acabar els llibres.

Sergi ha dit...

Què dir? M'ha encantat el post, quina manera de sentir-se identificat! Em sembla que tu i jo som una mena de lector semblant, em reconec en tot el que dius i si ara em fas pensar en alguna característica més no te la sabria dir, em sembla un repàs exhaustiu a les neures dels lectors!

Salvador Macip ha dit...

Totalment d'acord en tot! A mi també em passa.

Carme Rosanas ha dit...

Malgrat tots els inconvenients... Mai no deixarem de llegir. En el format que sigui, que jo llegeixo de tota manera...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...