21 d’ag. 2014

OFF THE RECORD de Xavier Gual

Si un periodista s'assabenta d'alguna cosa "off the record" i li diuen que no ha de ser publicada, ho haurà de respectar... Sempre? Doncs sí, però també es pot buscar altres maneres de fer que tot surti a la llum.
He posat novel·la negra, encara que no és ben bé una novel·la negra de les de polis amb gavardina. Però el cas és que en té molts elements. Intriga, assassinats, persecucions, baralles... En aquest cas, la que investiga és una jove periodista que comença a obrir-se camí i s'ho agafa tot molt seriosament.
L'Anabel, treballa massa hores i mal pagades, cosa que perjudica la seva salut i la seva vida personal. Publica en un diari i també passa cròniques per a una ràdio. No sempre li deixen publicar el que voldria, però això no treu que ella segueixi estirant dels fils de la notícia. No ho pot evitar. No es rendeix mai, encara que això posi en perill la seva pròpia vida. 
Les causes i efectes del llibre són molt actuals. Els personatges estan ben descrits, periodistes, parelles, amants, regidors, infiltrats (el vaig descobrir a la pag.191), víctimes, assassins... Encara que, si realment van tant forts en la realitat alhora de complir les amenaces ja és un altre tema. La feina de periodista cada cop té més riscos.
Un llibre ben escrit amb un ritme àgil, que et fa estar atent i que et farà viure alguns moments realment tensos.

1 comentari:

Sergi ha dit...

L'he tingut a les mans i és dels que no descarto, però he d'administrar bé els recursos i el temps. No serà immediatament, en tot cas, que vindrà a casa, però qui saps si en un futur sí que engruixira la meva biblioteca d'aquesta editorial.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...