25 de juny 2014

LES MANS DEL DRAC de Sebastià Bennasar

Sóc conscient que dir que m'ho he passat bé i m'he divertit molt llegint un llibre d'assassinats en sèrie no queda bé. Però en aquest cas ha estat així mateix.
La diada de St. Jordi cau en Diumenge de Pasqua, però això no serà el que la farà diferent. L'autor encabeix en un sol llibre uns assassinats en sèrie; uns altres personatges que volen fer renéixer l'anticrist; i per acabar-ho d'adobar, un grup antituristes que s'han proposat fer-ne algunes de ben grosses durant aquesta gran diada catalana.
I us preguntareu, tot això hi cap amb menys de dues-centes pàgines. Doncs sí, encara que m'he quedat amb ganes que el final s'hagués allargat una mica més.
És un llibre que es llegeix d'una manera lleugera pel seu toc d'humor entre irònic i paròdic, i com ja he dit no pots evitar tenir el mig somriure tota l'estona. Bé potser algun dels assassinats ens esgarrifarà una mica, però són moments ràpids que amanits amb el que l'envolta s'empassen com si res. Uns personatges molt ben definits i creïbles i un escenaris ben descrits, que ens engoliran ràpidament. 
No puc explicar-ne massa més perquè ja ho diria tot, però us diré que sembla una menja minimalista de les que estan de moda, on s'hi ha posat una barreja dels plats tradicionals (satanisme, assassinats en serie i bogeria), tot presentat en un format vistós i llaminer que fa que t'ho mengis amb quatre mossades i els diferents gustos t'explotin a la boca.
Que vagi de gust!

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Em sembla que aquest sí que el llegiré. Ja el tenia a la llista, però amb la teva ressenya veig que no m'equivocava. Aviat vindrà a casa, a veure què tal.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

serà qüestió de apuntar-lo a la llista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...