2 de juny 2014

CIENTÍFICS LLETRAFERITS de Jordi de Manuel i Salvador Macip (eds.)

La setmana passada va ser una setmana de trons, aquesta serà més científica... o no. Serà una setmana Macip. Que és científic, sí, però tots sabem que no es pot quedar amb això sol i fa moltes altres coses, entre elles escriure
Per què els de ciències han de ser només de ciències i els de lletres només de lletres?! En aquest llibre Jordi de Manuel i Salvador Macip, han reunit un bon nombre de relats escrits per uns escriptors amb un currículum molt de ciències. Així doncs han aconseguit fusionar ciències i lletres sense problema. Però no s'han quedat només aquí, l'art també hi té un espai, per què el disseny del llibre és fantàstic, elegància i misteri aconseguit amb les imatges de l'obra de Jaume Plensa. Tot i que estic d'acord amb en XeXu que la lletra podia ser una mica més gran.
Cadascun dels relats té el seu estil i temàtiques ben diferents, encara que tots amb molta ciència. Parlaré una mica dels relats dels dos culpables. El del Jordi de Manuel m'ha tocat la fibra, l'he trobat emotiu i tot un repte d'escriptura posar-se a la pell del protagonista. El d'en Salvador Macip, com sempre, original i que alhora et fa pensar i et deixa aquell cuquet de por al cos. En el llibre hi trobarem ciència, crims, experiments, ciència ficció... Alguns ens agradaran més que altres, però això acostuma a passar en tots els llibres de relats.
Si voleu veure el vídeo de presentació, aquí.

4 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Ai, una setmana Macip, quina por! :) Gràcies per la ressenya. M'alegro d'haver-te ficat la por al cos :)

jomateixa ha dit...

Toques tantes tecles que sempre que et llegeixo m'he de preguntar si saps alguna cosa que no sabem i els teus relats tenen més part de veritat del que sembla...
;D

Sergi ha dit...

Hem tingut impressions molt semblants, sembla ser. Un recull amb una mica de tot en el que els culpables de la moguda passen amb bona nota.

Anònim ha dit...

Aquesta gent tan polifacètica ens trauran la feina a tots :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...