24 d’abr. 2014

EL SECRET DE LA MARE de J.L.Witterick

Nazis, jueus, injustícia... Polònia 1939.
He llegit molts llibres sobre el tema, segur que molts de vosaltres també, i això de vegades em fa tirar enrere a l'hora d'agafar-ne un altre, però altres cops en parlen tant bé que no ho puc evitar.
Doncs amb aquest no em vaig equivocar. Un llibre curt que cala molt endins. Un llibre que malgrat estar situat al mig de l'holocaust i els horrors hi son presents, en parla en un segon terme. Els protagonistes principals son la bondat i la valentia d'unes dones que van aconseguir amagar dues famílies jueves i un jove soldat alemany sense que ni ells mateixos sabessin res els uns dels altres.
Un llibre curt, poc més de 170 planes, que està escrit amb capítols molt curts i que al començament no sembla que hagi d'atrapar tant, però sense adonar-te'n estas tant enganxat en la història que t'ho llegeixes d'una tirada.
L'autora ha dividit el llibre en parts, cada part dedicada a la vida d'uns dels protagonistes, però alhora hi ha petits detalls que uneixen les diferents històries d'una manera enginyosa. A part, és clar, de la Franciszka, que és el centre i la unió final de tot plegat. 
Finalment l'autora ens explica que el llibre està basat en una història real, i això encara ho fa tot molt més emotiu.

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Ostres, però realment aquest llibre ja s'ha escrit moltes vegades, no? Em sembla que el deixaré passar, aquest Sant Jordi m'ha deixat un rèdit que em costarà treure'm de sobre. Ja estàs amb l'analfabeta? Espero que et diverteixis molt, tinc ganes de veure què en penses.

jomateixa ha dit...

Les maneres de contar una mateixa història no s'acaben mai. Però ratifico que m'ha agradat força.
L'analfabeta... a veure que passa...

M. Roser ha dit...

Sembla un llibre molt interessant, el buscaré...
Petonets.

Anònim ha dit...

M'he llegit el llibre d'una tirada i m'ha encantat. Sobretot pel fet de que no descriu tan detalladament els llocs, que això pot arribar a ser molt pesat. Estic d'acord amb tot el que has dit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...