14 de març 2014

DIVERGENT de Veronica Roth

Com en tots els llibres de ficció futuristes, al començament estàs una mica perdut. A mi personalment em costa una mica entrar-hi, em faig massa preguntes. Què va passar? Per què això o allò? M'he de fer primer la idea que el que ha passat ho anirem descobrint, encara que fins a cert punt, si no caldria un altre llibre anterior i ja n'hi ha prou amb els que hi ha posteriors.
"La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d'elles es dedica a cultivar una virtut: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. als setze anys, els joves han d'escollir de quina facció volen formar part definitivament"
Si trien la facció on ara pertanyen es quedaran amb la seva família, si no, hauran d'oblidar on pertanyien fins ara i adaptar-se a la nova facció. La relació entre faccions no és ben vista. Però... realment els humans podem ser capaços de  treballar només un sol tret dels que ens caracteritza. N'hi ha que si que s'hi adapten bé però altres senten que han de tenir tots els trets per estar complerts, o simplement en tenen més d'un sense saber per què. Els Divergents. Aquests no es poden controlar fàcilment, per tant són un perill per l'equilibri.
La protagonista, la Beatrice (Tris) té 16 anys, encara que té una adolescència molt diferent de la que coneixem nosaltres degut a la facció on viu "Abnegació". En un principi no em va caure especialment bé, per algunes coses que pensava dels seus companys. encara que hem de tenir en compte la seva edat i l'educació que li han donat a la facció. L'hem de deixar madurar, cosa que farà bastant ràpid a cop de violència física i psíquica. En canvi en Quatre em va caure bé des del primer instant.
Al llibre hi trobem similituds amb altres llibres futuristes, però alhora és molt diferent. A la facció d'intrepidesa, la que ha triat la protagonista, han de passar una iniciació força violenta, tant física com psíquica, on no tots arribaran al final. Adrenalina i aventures que ens faran estar alerta, acompanyades d'una història amorosa d'aquelles que no saps si quallarà o no.
Es nota una mica que és el seu primer llibre en la manera d'escriure, no sabria explicar exactament on ho he notat, potser en algunes parts massa previsibles.
Malgrat tot també reconec que enganxa i  el vaig llegir en quatre dies. És el que tenen aquests llibres, si els comences has de saber què passarà, què passarà? què passarà? i apa una altra trilogia a llegir. Per sort no em caldrà esperar a que vagi escrivint els llibres següents. Ja ha sortit el segon "Insurgent" i el tercer "Lleial" a la venda. I per si en acabar encara ens quedem amb ganes, aquest 2014 sortirà "Four, a divergent story collection", que segons sembla són cinc històries curtes sobre la vida d'en Quatre.
De moment tinc els dos llibres següents de la saga. Ja us ho explicaré. Algun dia hauré de parlar de les trilogies i sagues. (en tinc unes quantes començades i altres pendents... estressant)

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Caram tu, què dius que la Katniss... ai, vull dir, la Tris, no t'ha caigut bé? Normal, en Peeta... ai, vull dir en Quatre és més bon jan, oi?

Es percep el to irònic, oi? Em sembla que seguiré esperant el vent de l'hivern, o les portes de pedra... prefereixo no embolicar-me en històries d'aquestes. Tinc una llistaaa. Hola, em dic XeXu i sóc addicte a comprar llibres, holaaaaa XeXuuuuu.

jomateixa ha dit...

Amb la Tris no t'equivoques de massa, però el Quatre... es a veure amb el Peeta, és més dolentot, encara que dels bons. En Peeta és una mica... paradet, massa pacifista, massa encantat a estones. En Quatre porta més marxa.
segurament per això aquest any treurà el llibre dedicat només a ell, que pot ser que tingui més èxit que els altres junts.
Jo també estic a punt de continuar amb l'hivern, que ja he fet una pausa prou llarga.
Hola, em dic Ramona i sóc addicta a comprar llibres, a agafar llibres de les biblioteques, de casa els pares... (dels amics no que són els que mels agafen a mi)... Hola Ramona!!

jomateixa ha dit...

m'he menjat la erre, volia dir: Res a veure amb el Peeta.

Sergi ha dit...

Doncs si no s'assembla a en Peeta, es deu assemblar a en Gale! O a en Finnik...

jomateixa ha dit...

és una mica Gale...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...